You are currently viewing 10 BENEFICII ALE MASAJULUI DE RELAXARE

10 BENEFICII ALE MASAJULUI DE RELAXARE

Masajul de relaxare este o soluție naturală și rapidă pentru momentele în care ai nevoie să îți recapeți echilibrul interior dar și doza de energie necesară pentru a face față provocărilor de zi cu zi. Ajută la eliberarea de endorfine și serotonină, având astfel un puternic impact la nivel psihologic.

Totodată, masajul relaxant poate fi o alegere pentru a te destinde după o zi de muncă, bucurându-te de o serie de beneficii importante pe care acesta le aduce organismului tău.
Ele nu sunt puține la număr și vizează atât sănătatea mentală, cât și cea fizică.

Dacă nu ai apelat încă la un astfel de masaj, noi îți vom prezenta 10 motive IMPORTANTE!

1. Îmbunătățește aspectul pielii
Masajul de relaxare îmbunătățește circulația sângelui, elasticitatea pielii și oxigenarea țesuturilor, astfel că vei vedea rezultate încă de la primele ședințe și te vei bucura de o piele cu un aspect mai ferm. De aceea, acest tip de masaj este recomandat și pentru întreținerea corporală.
2. Te scapă de celulita
Celulita este o problema cu care se confruntă 99% dintre femei, masajul relaxant te scapă de celulită deoarece în timpul masajului, este stimulată circulația limfatică. Aceasta este responsabilă pentru eliminarea toxinelor și a celulelor de grăsime, dar sedentarismul, alimentația proastă, statul mult timp pe scaun și hidratarea necorespunzatoare ămpiedica limfa să combată celulita.
3. Te ajută să ai un păr mai sănătos
Căderea părului are la bază o mulțime de cauze, însă masajul de relaxare vine să combată această problemă majoră. Masajul asupra scalpului stimulează circulația sângelului, contribuie la desprinderea impurităților din jurul rădăcinilor și contribuie la regenerarea firelor de păr. De asemenea, stimulează creșterea părului.
4. Îmbunătățește postura
Dacă ai o postură greșită, ar trebui să încerci măcar o ședință săptămânală de masaj. Te va ajuta să scapi de dureri de spate, îți va detensiona mușchii suprasolicitați în timpul zilei și va susține o postură corectă.
5. Combate simptomele depresiei și anxietății
Masajul de relaxare este o metodă eficace atât pentru afecțiunile fizice, cât și psihice. Dacă te confrunți cu perioade de stres sau suferi de depresie, ai putea folosi masajul ca terapie complementară, alături de alte modalități de tratament.
6. Te ajută să dormi mai bine
Masajul relaxant s-a dovedit benefic pentru calmarea nou-născuților iar el are aceleași efecte și asupra adulților și anume reducerea stării de oboseală fizică sau mentală. Dacă suferi de insomnie sau alte tulburări de somn, poți apela cu încredere la această terapie.
7. Stimulează memoria, concentrarea și atenția
Dacă simți că nu te mai poți concentra la fel ca înainte sau uiți detalii importante din cauza stresului, o sesiune de masaj îmbunătățește funcția cerebrală și te va ajuta să dai un randament mai bun.
8. Ameliorează migrenele
S-a demonstrat că o singură ședință de masaj de relaxare are efecte benefice pentru pacienții care suferă de migrene cronice. Fie că faci parte din această categorie sau doar ai dureri de cap ocazionale, o ședință de masaj de relaxare te va ajuta.
9. Ajută la recuperare
În cazul persoanelor care fac efort fizic prelungit, cum sunt atleții de performanță, masajul de relaxare ajută la ameliorarea durerilor sau febrei musculare, astfel că susține o recuperare mult mai rapidă.

10. Contribuie la regenerarea celulară

Masajul de relaxare aplicat pe față contribuie la regenerarea pielii, astfel că dacă ai mici semne inestetice, poți scăpa de ele. În plus, masajul de relaxare poate contribuii și la combaterea acneei, prin reglarea secreției de sebum. Pielea tenului va fi mai luminoasă, mai catifelată și va radia de sănătate.

Uleiurile de corp și de masaj Techir ajută la hrănirea zilnică a pielii și la obținerea unor momente de relaxare prin masaj. Uleiurile înlocuiesc perfect crema de corp, deoarece se pot aplica după duși, pe pielea umedă, atunci când porii sunt deschiși și hidratarea pielii se poate amplifica. Formulele uleiurilor au la bază un mix perfect de ingrediente vegetale și minerale, îmbogățite cu uleiuri esențiale și plante pentru macerare.

Lasă un răspuns