You are currently viewing Beneficiile masajului pentru corp și minte

Beneficiile masajului pentru corp și minte

Un organism mai sănătos, un sistem imunitar puternic, o piele fină şi fermă. De aceea, ar fi indicat ca masajul să devină o practică curentă în viaţa de zi cu zi. Efectele sunt imediate , durerile fizice sunt calmate, iar relaxarea şi optimismul te învăluie!

Masajul reprezintă cea mai veche formă de terapie cunoscută de om, iar efectele lui se văd atât fizic, cât şi psihic. Terapia prin masaj are o lungă istorie în toate culturile de pe Glob și este considerat parte din medicina complementară sau alternativă. în zilele noastre oamenii au la dispoziție o varietate foarte mare de tipuri de masaj pentru o la fel de mare varietate de afecțiuni.  Rădăcinile istoriei în terapiile prin masaj merg până în antichitate, mărturii scrise despre practicarea lor fiind descoperite ăn China, Japonia, India, nașiunile arabe, Egipt, Grecia sau Imperiul Roman.

Beneficiile masajului profesional    

  • relaxarea profundă a muşchilor şi ţesuturilor,
  • creşterea mobilitatea articulaţiilor îmbunătăţirea circulaţiei
    sanguine şi fluxului limfatic,
  • reducerea stresului,
  • diminuarea anxietăţii,
  • creşterea elasticităţii pielii,
  • combaterea celulitei,
  • eliberarea toxinelor din organism,
  • un plus de energie şi bună dispoziţie, o concentrare mai bună,
  • diminuarea durerilor de spate, musculare, de cap, ale articulaţiilor,
  • sprijinirea organismului să îşi revină după efort  sau perioade de convalescenţă,
  • întărirea sistemul imunitar.

Masajul te relaxează

Un corp tensionat și stresat produce niveluri periculos de mari de cortizol, hormon care contribuie la îngrășare, insomnie, probleme digestive și dureri de cap. Masajul terapeutic scade nivelul de cortizol din organism, permițându-i acestuia să intre într-o stare de recuperare și declanșând un sentiment durabil de relaxare și o stare de bine (prin eliberarea de endorfine în corp). Masajul te scapă de mușchii încordați și îți mărește flexibilitatea fizică.

Masajul te scapa de durere

Terapia prin masaj te poate scăpa de durerile musculare și nu numai: un studiu din 2017 a descoperit că 10 ședințe de masaj timp de 12 saptamani au dus la reduceri semnificative ale durerii cronice de spate, iar alte cercetări spun că poate ajuta în acest sens bolnavii de cancer, boli autoimune și cronice (ca fibromialgia).

Masajul descrește frecvența și intensitatea durerilor de cap. Diverse studii efectuate pe pe persoane cu migrene cronice și cefalee de tensiune au descoperit că, prin compresia spatelui, umerilor, gatului și capului, numărul migrenelor a scăzut și aceștia au dormit mai bine.

Masajul îți ajută imunitatea

Masajul crește numărul de celule sangvine albe și de celule imunitare, scade nivelul de cortizol, apărând organismul de boli și ajutând sistemul imunitar. 

Există câteva tehnici eficiente de masaj limfatic pentru detoxifierea organismului care pot duce la o îmbunătățire a imunității. De obicei, atunci când traversăm perioade stresante, persoanele riscă să se îmbolnăvească tocmai din cauza faptului ca imunitatea este la un nivel scăzut. Masajul vine să reducă enorm stresul resimțit, având un efect benefic asupra întregului organism prin îmbunătățirea functiilor sale, inclusiv la nivel endocrin.

Masajul te scapă de stres și contribuie la vindecarea psihică

Masajul te ajută să te calmezi, prin scăderea nivelului de hormoni ai stresului (cortizolul) sau care provoacă hipertensiunea (vasopresina) din organism.

Cercetările indică faptul că masajul poate calma psihicul și poate reduce stresul, simptomele depresiei, furiei și anxietatii în rândul femeilor însărcinate și diagnosticate cu temutul cancer la sân, dar și în rândul copiilor și adolescenților depresivi, datorită creșterii nivelului de serotonină șdopamină.

Masajul poate reduce tensiunea

Masajul de relaxare efectuat regulat poate scădea nivelul tensiunii sistolice si diastolice – factori declanșatori ai atacului de cord, accidentului vascular cerebral, problemelor de rinichi si nu numai. Ritmul cardiac și tensiunea scad ca urmare a cresterii cantitășii de oxigen si a scăderii nivelului de cortizol.

Masajul îți îmbunătațește calitatea somnului

Insomnia se poate transforma dintr-o problema cotidiana într-o amintire cu ajutorul masajului. Se pare că frecvența undelor cerebrale delta va crește, ceea ce în

seamnă o îmbunătățire a programului de somn și mai multe ore de odihnă.

Masajul combate statul pe scaun și ajută postura

Majoritatea dintre noi avem probleme cu postura, stresul manifestându-se la nivelul umerilor și gatului. Cine are un job de birou trebuie să aibă mare grija: statul jos pentru perioade lungi de timp se poate transforma într-o forma avansată de stres postural, manifestat prin durere sau slăbiciune în zona inferioara a spatelui, mușchi tensionați la nivelul șezutului, șoldurilor, gâtului și picioarelor. Masajul poate contrabalansa statul jos pentru perioade lungi de timp, realiniind corpul.

Efectele benefice ale masajului se văd chiar după prima şedinţă iar după câteva luni se poate constata o îmbunătăţire considerabilă a calităţii vieţii şi a somnului, creşterea tonusului fizic şi psihic, un aspect mai frumos şi sănătos al pielii şi o stare de bine generală. Combinat cu o alimentaţie sănătoasă şi sport, masajul ne ajută să ducem o viaţă sănătoasă pentru corp şi minte.

Te poți bucura de toate aceste beneficii ale masajului achiziționând un abonament la prietenii noștri de la Urban Masaj. În plus, primești cadou un voucher de reducere de 20% valabil pe www.techir.ro

Descoperă aici o experiență multisenzorială bazată pe beneficiile produselor cosmetice și terapeutice Techir combinate cu tehnici de masaj corporal unice. Terapeuții Urban Masaj folosesc uleiurile de masaj Techir, gândite și create din dorința de a cumula în formule unice, proprietățile unor uleiuri vegetale și esențiale ce au numeroase beneficii asupra întregului organism.

Pe www.techir.ro am pregătit și un voucher pentru un masaj terapeutic semnat realizat de terapeuți Urban Masaj.

Îl poți achiziționa de aici pentru tine sau pentru a-i dărui cuiva drag momente de relaxare.

Tu ai nevoie de câteva momente de răsfăț?