You are currently viewing Cum şi-a convins o profesoară elevii să se spele pe mâini

Cum şi-a convins o profesoară elevii să se spele pe mâini

Uneori, un exemplu din viaţa reală este mai bun decât cuvintele, mai ales când vine vorba de o explicaţie dată copiilor. Exact asta a decis să facă Jaralee Metcalf, profesoară din Idaho, pentru a le arăta elevilor ei importanţa spălării corectă a mâinilor.

La începutul iernii, când sezonul gripei tocmai începuse, Jaralee Metcalf, de la Şcoala Elementară Idaho Falls, le-a explicat copiilor cum se răspândesc bacteriile şi de ce este important să se spele bine pe mâini.
Profesoara a rugat mai mulţi copii să atingă cinci bucăţi de pâine albă care au fost luate din acelaşi ambalaj. Apoi, au pus pâinea în pungi de plastic individuale pentru a observa ce se întâmplă pe parcursul unei luni, scrie Brightside.me.

Prima bucată a fost atinsă de toate laptopurile din clasă. Cea de-a doua nu a fost atinsă, a fost introdusă imediat în punga de plastic şi etichetată. A treia bucată de pâine a fost atinsă de întreaga clasă cu mâinile nespălate. Pentru a patra felie, întreaga clasă şi-a spălat mâinile cu apă caldă şi săpun şi, din nou, a atins felia. Şi pentru bucata de pâine cu numărul 5, copiii şi-au curăţat mâinile cu ajutorul unui produs antibacterian, fără să se spele în prealabil, şi apoi au atins-o.

O lună mai târziu
Au verificat cum arătau feliile de pâine. Singura felie de pâine care nu avea bacterii evidente pe ea a fost felia de pâine pe care copiii au atins-o după ce şi-au spălat mâinile cu apă şi săpun.

Un lucru interesant este faptul că exemplarul feliei cinci, pe care elevii au atins-o după ce au flosit produse de igienizare fără a-şi spăla mâinile, s-a dovedit că avea aproape la fel de multe bacterii precum celelalte. Acesta este un exemplu clar că produsulele antibacteriene nu pot înlocui spălarea corectă a mâinilor cu săpun.

Jaralee a împărtăşit rezultatele proiectului pe reţelele de socializare pentru a le spune părinţilor cum să îi înveţe pe copii să se spele corect pe mâini, idea profesoarei fiind preluată de mai multe şcoli.

Lasă un răspuns