aboneaza-te

LA NEWSLETTER

*Sunt de accord cu prelucrarea datelor.
SUS

Ingrediente

Descopera toate ingredientele pe care le folosim in procesele de productie si manufactura. Sutem bucurosi sa impartasim cu tine, transparent si onest ingredientele pe care le-am ales pentru a ne asigura formule cosmetice curate, nutritive, sigure si care sa combine cu succes miracolele naturii si ale stiintei.

Alcool Cetilic (Cetyl Alcohol)

Este un alcool gras, de origine vegetala, care are în principal rolul de a oferi consistenţă şi aderenţă emulsiilor şi de a le întări. De asemenea, oferă emulsiei o textură fină, emolientă şi o senzaţie mătăsoasă pe piele.

Apa salina (Lacus Aqua)

Remineralizant natural si echilibrant. Trateaza afectiunile reumatismale artoza, artrita, boli ale tesutului conjuctiv, dureri ale ligamentelor musculare, suferinte ale incheieturilor, articulatiilor eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie.

Argila alba (Kaolinite)

Curăță, ajută la eliminarea impurităților și îmbunătățește condiția pielii. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel uscat sau sensibil.

Argila rosie (Montmorillonite Red)

Ajută la eliminarea impurităților, revitalizeaza și îmbunătățește aspectul tenului. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, în special pentru cel tern, în caz de cuperoză, roșeață, piele reactivă.

Argila verde (Montmorillonite Green)

Ideală pentru remineralizarea și decongestionarea pielii, ajută la eliminarea excesului de sebum și a impurităților datorită puterii sale absorbante excelente. Este potrivită în special pentru tenul mixt sau gras.

Beta-caroten ( Dacus Carota Seed Oil)

Este un excelent antioxidant, care împiedică oxidarea celulelor şi protejează organismul de radicalii liberi.

Carbune vegetal activ (Charcoal Powder)

Foarte bun exfoliant pentru ten. Acesta va curata porii si excesul de sebum de la suprafata pielii.

Ceara de albine (Cera Alba)

Confera pielii suplete si catifelare avand o actiune restructuranta si elasticizanta. Are un efect calmant si ajuta pielea sa retina umezeala, totodata formeaza o bariera de protectie asupra pielii.

Cetil Palmitat (Cetyl Palmitate)

Este un ester de acid gras si provine din materii prime vegetale. Este folosit pentru a oferi consitenta produselor cosmetice.

Coaja de anason (Illicum Verbum Bark)

Efect de echilibrare care poate ajuta in tratarea tenului gras.

Coaja de portocala (Citrus Aurantium Dulcis Peel Powder)

Vitamina C din coaja de portocală îţi protejează pielea de radicalii liberi, ţine acneea la distanţă şi oferă strălucire tenului; Calciul şi uleiurile esenţiale din coaja de portocală ajută la vindecarea leziunilor şi îndepărtează petele de pe faţă; Potasiul hidratează pielea în profunzime, iar magneziul menţine prospeţimea tenului, previne stresul oxidativ celular şi îi prelungeşte aspectul tânăr.

Coaja de scortisoara (Cinnamomum Zeylanicum Bark)

Aceasta are un rol antibacterian de aceea previne infectiile si va ajuta sa scapati de cicatrici si semne ale pielii. Scortisoara va scapa de acnee, cosuri si rozacee deoarece usuca zonele afectate si ajuta la vascularizarea lor.

Dioxid de titan (Titanium Dioxide)

Este folosit ca pigment alb, filler sau filtru UV în cadrul diverselor produse cosmetice.

Extract de arnica montana (Arnica Montana Flower Extract)

Renumit antiinflamator si calmant cu multiple proprietati calmante asupra durerilor musculare si articulare, a loviturilor, durerilor post-operatorii. Imbunatateste circulatia periferica, iar datorita compusilor active ai plantei este recomandata in anihilarea durerilor de spate si a febrei musculare.

Extract de gheara dracului (Harpagophytum Procumbens Extract)

Este unul din cele mai puternice remedii naturale impotriva durerilor. Un ajutor natural ce deblocheaza articulatiile afectate de reumatism.

Extract de scoarta de salcie alba (Salix Alba)

Renumit adjuvant in ameliorarea reumatismului articular, cu efect antiseptic si antiinflamator.

Floare de lavanda (Lavandula Angustifolia Flower)

Substantele active confera lavandei proprietati antiseptice, antidepresive, antispastice, carminative, cicatrizante, digestive, tonifiante, antiinflamatoare.

Frunze de rozmarin (Rosmarinus Officinalis Leaf)

Vitaminele si antioxidantii pe care ii contine sunt esentiali si ajuta la diminuarea aspectului capilarelor de la suprafata pielii, oferind tenului matur un aspect mai suplu si mai ferm. Are proprietati anti-inflamatoare si stimuleaza sistemul circulator.

Hena neutra (Cassia Italica Leaf Powder)

Este un produs de îngrijire a părului, non-colorant, ce conferă vigoare, strălucire și volum firelor de păr, înfrumusețează podoaba capilară. Contribuie la îndepărtarea mătreții și la echilibrarea secreției de sebum.

Hidroxid de Sodiu (Dydroxide Sodium)

Hidroxidul de sodiu este utilizat pe scara larga in productia de sapun

Lapte de capra (Caprae Lac)

Laptele de capră este o sursă importantă de vitamine, minerale și grăsimi bune. De aceea, aduce numeroase beneficii pielii, care absoarbe foarte bine toate aceste substanțe nutritive.

Lamaita uscata (Cymbopogon Flexuosus Leaf)

Recomandata in cosmetica deoarece reduce inflamatiile și tonifica pielea. Ajuta la purificarea și regenerarea tesuturilor.

Namol Sapropelic Techirghiol (Sapropelic Mud)

Tratează reumatismul cronic, osteoartritele, artrita, dureri ale ligamentelor musculare, suferințe ale încheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice, acnee, dureri de cap, nevralgii, stres, insomnie;<br /> Curăță în profunzime pielea minimalizând apariția ridurilor, revitalizând complexul la nivelul țesuturilor, eliminând toxinele, îndepartând grăsimile, reduce apariția celulitei, purifică, catifelează și readuce culoare și strălucire pielii;<br /> Acesta relaxează corpul și mintea, crește senzația de confort, este tonifiant, ameliorează durerile provocate de accidentări anterioare, precum și cele provocate de reumatism sau imobilitate musculara.

Parfumant natural flori vanilie (Vanilla Planfolia Flower Aroma)

Cu note florale și vanilate, acest parfumant conferă compozițiilor cosmetice și produselor de parfumerie un miros exotic, delicios, ușor caramelat și balsamic.

Propolis (Ceratonia Siliqua fruit Extract)

Propolisul poate ajuta la reducerea pigmentarii si a rosetii inflamatoare, la stimularea colagenului si la protectia antioxidanta impotriva factorilor de mediu, cum ar fi poluarea, lumina soarelui si radiatiile.

Pudra de kale (Kale Powder)

Cantitate mare de antioxidanti, bogata in vitamina A si C, agent antiinflamator si bogata in fier, esential pentru reinnoirea celulelor.

Pudra de turmeric (Curcuma Longa Root Powder)

Puternic antiinflamator și analgezic ce stimulează microcirculația.

Pudra shikakai (Acacia Concinna Fruit Powder)

Bogata in saponine, pudra de Shikakaï este considerata ca fiind un sampon vegetal. Curata, infrumuseteaza parul si intretine sanatatea scalpului. Ajuta la combaterea matretii si stimuleaza cresterea parului. Are un pH optim si adaptat parului.

Sare Epson (Magnesium Sulfate)

Ajută la eliminarea toxinelor, ameliorează durerile musculare, relaxează.

Squalan vegetal (Squalane)

Beneficii cosmetice : non-comedigenic absorbtie rapida, hranire profunda, hidratare optima si delicata a pielii, reduce aparitia ridurilor si liniilor fine, efect de intinerire.

Tarate de ovaz (Avena Sativa Kernel Powder)

Sunt benefice pentru tenul acneic, absoarbe excesul de sebum si indeparteaza celulele moarte, lasand tenul fin si catifelat. Trateaza arsurile solare si diminueaza senzatia de disconfort a pielii.

Ulei de Argan (Argania Spinosa Oil)

Recomandat pentru pielea uscata, pentru acnee, psoriazis, eczeme. Este bogat in acizi grasi si vitamina E, antioxidanti, Omega 9 si Omega 6. Calitati deosebite in ceea ce priveste regenerarea, restructurarea, hidratarea si intretinerea tenului.

Ulei de avocado (Persea Gratissima Oil)

Are multiple virtuți și întrebuințări, este recunoscut în cosmetică fiind nutritiv, regenerator, cu acțiune anti-aging și este delicat pentru piele. Înfrumusețează părul, îi conferă vigoare și strălucire.

Ulei de floarea-soarelui (Helianthus Annuus Seed Oil)

Proprietăţile emoliente ale uleiului de floarea-soarelui menţin pielea hidratată, fiind ideală pentru persoanele care au tenul uscat sau sensibil. Datorită carotenoidelor, vitaminelor A, C şi D, uleiul de floarea-soarelui hrăneşte şi protejează pielea. Acest ulei poate fi folosit pentru tratarea acneei şi calmarea eczemei, dar şi pielea inflamată şi iritată. Uleiul de floarea-soarelui este rapid absorbit de piele, fără să blocheze porii.

Ulei de galbenele (Calendula Officinalis Extract)

Recunoscut pentru efectul antiinflamator și reparator al pielii, este folosit pentru calmarea iritațiilor, îngrijirea pielii sensibile, a pielii afectate de roșeață, cuperoză, eczeme sau arsuri solare.

Ulei de Macadamia (Macadamia Integrifolia/Tetraphylla Seed Oil)

Este nutritiv, emolient și acționează pentru refacerea integrității cutanate. Recunoscut pentru ameliorarea vergeturilor, a cicatricilor și restructurarea pielii degradate. Este ușor absorbit de piele și nu lasă peliculă grasă.

Ulei de masline (Olea Europaea Oil)

Este nutritiv, emolient și antioxidant, aduce multiple beneficii pentru piele și păr. Protejează pielea de deshidratare, ameliorează semnele de îmbătrânire a pielii, redă vigoarea și strălucirea naturală a părului.

Ulei de masline pomace (Olea Europaea Oil/Sodium Olivate)

Rol de curatare și emulsionant.

Ulei de migdale dulci (Prunus Amygdalus Dulcis Oil)

Este unul din cele mai răspândite uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, fin, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii în general, pentru masaj corporal sau facial, benefic pentru pielea uscată, iritată sau sensibilă în particular.

Ulei de ricin (Ricinus Communis Seed Oil)

Contine acid ricinoleic, care are efect antiinflamator asupra pielii. Un alt avantaj este ca uleiul de ricin este un emolient natural care stimuleaza productia de colagen si elastina care contribuie la hidratarea si mentinerea umiditatii pielii.

Ulei de susan (Sesamum Indicum Seed Oil)

Grație concentrației în acizi grași esențiali, este apreciat pentru efectul regenerator, nutritiv și restructurant asupra pielii.

Ulei din samburi struguri (Vitis Vinifera Oil)

Este un ulei ușor, penetrant, o sursă bogată de compuși fenolici și acid linoleic cu proprietăți de regenerare și restructurare cutanată. Emolient, antioxidant și nutritiv, aduce beneficii pielii și părului deopotrivă.

Ulei esential de cajeput (Melaleuca Leucadendron Cajaputi Oil)

Este cunoscut pentru acțiunea benefică asupra căilor respiratorii, este antiseptic, purifiant, decongestionant și este util pentru atenuarea diferitelor dureri cum ar fi cele ale articulațiilor, reumatismale, nevralgice sau musculare.

Ulei esential de camfor (Cinnamomum Camphora Bark Oil)

Uleiul esențial de camfor are multiple beneficii, fiind recomandat în dureri musculare, reumatism,, infecții cutanate parazitare, contuzii sau vânătăi.

Ulei esential de eucalipt (Eucalyptus Globulus Leaf Oil)

Este recunoscut pentru proprietățile antiinflamatorii, antalgice și calmante, folosit în probleme cutanate de natură infecțioasă sau fungică, eczeme, prurit, în reumatism și artrită pentru calmarea durerillor și în afecțiuni ale căilor respiratorii.

Ulei esential de fenicul (Foeniculum Vulgare Dulce Seed Oil)

Este apreciat ca activ cosmetic în compozițiile anticelulitice și remodelante. Este antispasmodic, emenagog și digestiv.

Ulei esential de lavanda (Lavandula Angustifolia Oil)

Este un ulei esențial foarte apreciat în aromaterapie și cosmetică, este utilizat prentru atenuarea problemelor cutanate și regenerarea pielii, pentru favorizarea somnului și calmarea sistemului nervos dar și pentru parfumul său unic.

Ulei esential de lamaita (Cymbopogon Flexuosus Oil)

Cu aroma sa citrică ierboasă emană prospețime, este apreciat pentru proprietățile antiseptice, este bun tonifiant și dezodorizant, benefic pentru tenul gras.

Ulei esential de menta (Mentha Piperita Oil)

Uleiul esential de menta este folosit pentru tratarea durerilor de cap, a celor musculare, bolilor articulatiilor. Este un renumit relaxant si calmant avand efect terapeutic.

Ulei esential de niaouli (Melaleuca Viridiflora Leaf Oil)

Este cunoscut pentru proprietățile antivirale, bactericide și de fortificare a sistemul imunitar. Este decongestionant, stimulator și tonic venos, benefic în caz de picioare grele sau varice. Pentru piele este util în caz de acnee, plăgi, furunculi sau eczeme.

Ulei esential de portocale dulci (Citrus AuranTium Dulcis Peel Oil)

Uleiul esențial de portocale dulci este plin de antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi cunoscuți să grăbească îmbătrânirea prematură. Reduce ridurile datorita complexului de bioflavonoide ce ajuta in tonifierea capilarelor, venelor si a sistemului vascular și îmbunătățește elasticitatea pielii prin creșterea producției de colagen.

Ulei esential de rozmarin (Rosmarinus Officinalis Leaf Oil)

Este utilizat în preparatele cosmetice de revitalizare a pielii și părului, în aplicații cutanate unde este nevoie de acțiune purifiantă, în special pentru tenul gras, scalpul problematic, căderea părului sau mătreață. Este folosit în aromaterapie în caz de răceli și probleme respiratorii

Ulei esential de salvie (Salvia Officinalis Oil)

Apreciat pentru efectele pozitive asupra sănătății scalpului, echilibrează secreția de sebum, normalizează transpirația, este drenant.

Ulei esential de scortisoara (Cinnamomum Zeylanicum Bark Oil)

Cu mirosul său cald și intens, uleiul de frunze de scorțișoară este apreciat în parfumerie și în aromaterapie deopotrivă. Are o puternică acțiune antiinfecțioasă, stimulatoare și încălzitoare, este utilizat și ca afrodisiac sub formă de masaje sau ca esență în parfumuri.

Ulei esential de tea tree / arbore de ceai (Melaleuca Alternifolia Leaf Oil)

Poate fi considerat un produs indispensabil din trusa de îngrijire a familiei, fiind de mare ajutor în caz de infecții virale și bacteriene. Este purifiant, antiseptic și poate fi aplicat cu moderație inclusiv la copiii mici. Este folosit cu succes în caz de acnee, abcese, erupții, herpes, negi.

Ulei esential de verbina exotica (Litsea Cubeba Fruit Oil)

Parfumul său dulce-acrișor, picant, are acțiune antidepresantă și înălțătoare. Este tonic, antiinflamator și antiinfecțios, util pentru tenul gras, acneic, micoze cutanate.

Undecan (Undecane)

Emolient, agent de ingrijire a pielii.

Unt de cacao (Theobroma Cacao Seed Butter)

Se regăsește în compoziția a nenumărate produse cosmetice datorită conținutului bogat în substanțe nutritive, polifenoli, antioxidanți și vitamine.

Unt de cocos (Hydrogenated Coconut Oil)

Foarte apreciat în cosmetică pentru textura, finețea și parfumul său, uleiul de cocos aplicat pe piele o lasă mătăsoasă, hrănită și hidratată. Este util pentru înfrumusețarea părului, se poate folosi și pe pielea copiilor.

Unt de palmier (Elaeis Guineensis palm Oil)

Un bun remediu in tratamentul bolilor de oase, ale coloanei vertebrale, ale articulatiilor.Vindeca rapid arsurile, ranile, taieturile, escarele, acneea, dermatita seboreica si alte afectiuni ale pielii.

Unt de Shea (Parkii Butter)

Hidratant intens pentru pielea uscata si iritata, calmant, anti-inflamator, factor de protectie UV, regenerant, promoveaza reinnoirea pielii, stimulant, activeaza microcirculatia.

Vitamina E (Tocopheryl acetate)

Este un antioxidant liposolubil ce protejeaza organismul de actiunea radicalilor liberi si este foarte importanta in mentinerea hidratarii si a elasticitatii pielii.

Magazin

Vezi produsele noastre

Articole Recente

Noutati si trenduri in cosmetica

Testimoniale

Ce pareri au clientii nostri

TECHIR® este un proiect de suflet ce a luat nastere din dorinta de a valorifica resursele naturale neexploatate oferite de Lacul Techirghiol. Descopera in magazin toate produsele create si manufacturate in fabrica Techir!

Reset Password