You are currently viewing Sfaturi pentru o îngrijire naturală a pielii copilului

Sfaturi pentru o îngrijire naturală a pielii copilului

Știai că sistemul imunitar al copiilor nu este dezvoltat pe deplin pană la varsta de 6 ani și că parfumurile sintetice și parabenii sunt cei mai importanți alergeni pentru piele? 

Prin urmare pielea lor este mult mai sensibilă și subțire, de aceea este necesar să abordăm preventiv îngrijirea corporală a copiilor și să nu-i expunem la prea multe substanțe chimice dăunătoare.

Pielea este un organ complex ce are particularități diferite în funcție de vârstă. Este o barieră extrem de eficientă care ne protejează de expunerea la anumite substanțe chimice, în timp ce intensifică efectele altora. 

Deși pielea nu este un burete, substanțele aplicate pe suprafața ei pot penetra stratul cutanat și pot ajunge în organism, provocând pe termen mediu și lung numeroase dezechilibre. 

 

Sfaturi pentru o îngrijire naturală a pielii copilului

Credem ca este o necesitate conștientizarea cu privire la produsele pe care le folosim atât noi cât și copiii noștri. Citirea etichetelor, verificarea ingredientelor produselor cosmetice și încercarea de a limita pe cât posibil utilizarea îngrijirii cosmetice convenționale în favoarea celei naturale și organice sunt soluții cheie pentru o piele și un organism sănătos pentru copilul tau. 

 

Iată ce îți recomandăm

  1. Citește etichetele produselor pentru copii. Citirea etichetelor, verificarea ingredientelor produselor cosmetice și încercarea de a limita pe cat posibil utilizarea ingrijirii cosmetice convenționale în favoarea celei naturale și organice sunt soluții cheie pentru o piele și un organism sănătos pentru puiul tău.
  2. Încearcă să folosești produse naturale basic de îngrijire a copiilor, de exemplu, uleiul de măsline pentru hidratarea pielii, astfel poți reduce foarte mult expunerea la ingredientele care nu s-au dovedit a fi sigure pentru copii.
  3. Alege să folosești produse cosmetice cu un parfum natural discret sau chiar fără parfum. Esențele tari dăuneaza pielii copilului tău. 
  4. Un săpun potrivit și apă sunt cele mai eficiente soluții pentru menținerea pielii curate și sănătoase a copilului.

 

Săpunul dobrogean hidratant și nutritiv cu nămol și lapte de capră conține doar ingrediente 100% naturale ce curăță pielea delicată fără a o usca, lăsând-o fină, cu un miros de prospețime plăcut. Este un săpun nu doar pentru copii ci și pentru adulții cu pielea sensibilă.

Proprietățile remineralizante și hidratante oferite de apa salină, nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, laptele de capră, mierea și polenul, oferă acestui să pun capacitatea de a răsfăța întregul corp.     

Uleiurile de măsline și ricin împreună cu glicerina sunt recunoscute pentru acțiunea hrănitoare la nivelul epidermei, fiind buni umectanți ce îngrijesc pielea deshidratată. Apoi, pielea se bucură de un tratament nutritiv oferit de untul de cocos și untul de palmier.

Acțiunea nutritivă a unturilor vegetale se îmbină perfect cu beneficiile terapeutice ale mixului de uleiuri esențiale de scorțisoară și portocală.

 

 

Ava soap unicorn și Arthur soap ursuleț sunt săpunuri naturale special create pentru copii. Cu siguranță aceștia vor adora momentul spălării pe mâini și a băii alături de săpunurile noastre simpatice.

 

Magic soap a prins formă și culoare datorită prieteniei noastre cu Asociația Magic.

PROFITUL ACESTUI PRODUS ESTE DIRECȚIONAT CĂTRE SUPORTUL ASOCIAȚIEI MAGIC.

Ai folosi săpunuri naturale pentru pielea copilului tău?

Care dintre ele ți se pare interesant? 

Zile minunate! 

 

Lasă un răspuns