You are currently viewing ALIMENTE ȘI CEAIURI PENTRU SĂNĂTATEA PIELII TALE

ALIMENTE ȘI CEAIURI PENTRU SĂNĂTATEA PIELII TALE

Preocuparea de a fi femeie, inaintea oricarui rol social, inseamna sa ne intelegem, acceptam si iubim corpul chiar și în această perioada!
Gândurile și sentimentele noastre sa ramana frumoase, să ne intretinem starea de bine și un aspect sănătos și radiant al pielii cu ce avem in propria bucatarie. Sunt sigura ca o parte dintre dvs deja folositi „reteta bunicii”sau sunteti adeptele ingrijirii naturale si aveti in produsele de ingrijirea acasa, o parte din gama Techir. Sapunurile naturale sunt produse manufacturate si 100% naturale ce respecta vechea metoda traditionala de turnare la rece. Gama Techir de sapunuri naturale este inspirata din natura si valorifica in primul rand apa salina si namolul sapropelic din inima lacului Techirghiol.

Pentru toate cele dintre dumneavoastră care doriti sa aveti un ritualul de ingrijire acasa si nu stiti cum sa oferiți tenului o îngrijire personalizata, astept sa-mi scrieti in mesaj privat insa majoritatea dinte noi, putem sa ne bucuram de beneficiile generale din alimentele si ceaiurile pe care le avem in casa ( cele care nu se stiu alergice ).

Ziarul Bild din Germania a publicat o lista cu 100 de alimente nutritive, conceputa de unii dintre cei mai renumiti nutritionisti din Germania, alimente ce au rolul de a ne protejeaza principalele organe, printre care si pielea.

Legumele si fructele indicate de nutritionisti trebuie sa fie consumate proaspete ori congelate, iar plantele medicinale se vor administra sub forma de infuzii, comprese sau tincturi. Cateva din acestea pentru piele si par:
• pepenele – contine foarte putine calorii si este excelent pentru mentinerea fermitatii pielii;
• iaurtul degresat – bacteriile continute de acesta imbunatatesc aspectul pielii; in plus, are o concentratie ridicata de vitamina A;
• graul– contine acizi grasi, calciu si dioxid de siliciu care sunt extraordinar de sanatoase pentru par, piele si unghii;
• orzul – infrumuteseaza si revitalizeaza datorita substantelor bioactive;
• cimbrul – reda stralucirea pielii si curata organismul;
• hreanul – continand substante active, regenereaza parul, pielea si unghiile;
• mustarul– regleaza fluxul sanguin la nivelul pielii.

https://www.dreamstime.com/stock-photo-hot-cup-herbal-blackberry-tea-white-mortar-pestle-dry-mint-leaves-briar-image52417885

Ceaiurile pot fi un foarte bun tratament pentru problemele dermatologice si folosite in completarea spalarii. Există multe tratamente cu ceai, care se aplică sub formă de comprese cu infuzie. Consumul de ceai va spori și mai mult efectul benefic al acestuia.
Ceaiul alb, spre exemplu, este foarte bun pentru a preveni apariția ridurilor și pentru a menține tinerețea tenului.
Tenul acneic poate fi tratat cu ajutorul compreselor cu ceai verde. Acesta este util și pentru psoriazis. Ceaiul verde poate fi folosit și pentru a proteja părul de efectele nedorite ale poluării. Se clătește părul cu infuzia de ceai verde, după spălarea pe cap.
O infuzie de ceai de mentă și tei iti va revigora imediat tenul obosit. O compresă înmuiată în infuzie, timp de 20 de minute se tine pe fata pentru un efect maxim.
Ceaiul rooibos este foarte eficient pentru tenul acneic, ars de soare sau iritat. Acesta este bogat în antioxidanți și are efect antiseptic. Rooibos este recomandat și pentru tratarea tenului uscat, deoarece hidratează foarte bine.
Acestea sunt doar cateva din beneficiile ceaiurilor pentru ingrijirea pielii/ parului insa las mai jos o lista mult mai larga intocmita in anii 70 – 80, de Unchiul Mihai calugarul din Prilog.

Ceai pentru piele (1982):

1.Depurativ 2.Brusturi (R) 3.Cătină 4.Cicoare 5.Trei fraţi pătaţi 6.Cimbrişor 7.Coada calului 8.Coada şoricelului 9.Fasole păstăi 10.Chimen dulce 11.Gălbenele 12.Iarba mare (R) 13.Mesteacăn 14.Muşeţel 15.Nalbă 16.Osul iepurelui (R) 17.Păpădie 18.Rostopască 19.Săpunăriţă (R) 20.Soc 21.Stejar 22.Hamei 23.Talpa gâştei 24.Troscoţel 25.Coada racului 26.Isoc 27.Levănţică 28.Nuc 29.Plop 30.Răchitan 31.Salcie 32.Muguraş 33.Roiniţă 34.Schimel 35.Şovârv 36.Turiţă mare 37.Ciuboţica cucului

Obs: modul de preparare vezi la capitolul: „Prepararea ceaiurilor”.- cu titlul: Modul de preparare a băilor: (dat prin anul1982)

Ceai de baut pentru un ten frumos:
1. Scai vanat;
2. Rug de mure;
3. Cimbrisor de camp;
4. Soc – flori;
5. Tei alb – flori;
6. Urzica moarta;
7. lasomie;
8. Mar paduret;
9. Par paduret;
10. Casul popii;
11. Caline;
12. Trandafir alb – flori;
13. Trandafir rosu – flori;
14. Urzica vie;
15. Vasc de mar;
16. Carpen;
17. Mesteacan;
18. Maces;
19. Paducel;
20. Papadie;
21. Ologea;
22. Pir cu radacina.
Pentru modul de preparare si alte detalii, le atasez aici :

http://www.unchiulmihai.ro/ro/page/ceaiuri/607

Dupa o curatare, care este esentiala dimineata si seara, va propun o masca pe care sa o aplicati ori de cate ori doriti sa va revigorati tenul sau ca tratament anti aging.
Academia de Dermatologie a demonstrat ca accelerated agers cum sunt razele UV si radicalii liberi pot sa incetineasca sau sa stopeze procesul de autofagie al pielii, care oricum scade cu inaintarea in varsta.Pe scurt scade capacitatea si abilitatea celulelor de a se curata si repara. O alta categorie de accelerated agers sunt si ingredientele din produsele de ingrijire a pielii. Cei mai periculosi sunt: formaldehida, uleiurile minerale, parabenii, ftalatii, oxybenzonul si sodium lauryl sulfate.
Dupa ultimele cercetari se pare ca stimularea procesului de autofagie la nivelul pielii poate influenta pozitiv fiecare strat al pielii si repara toate semnele vizibile si invizibile ale imbatranirii acccelerate .Sunt cativa ingredienti care activeaza autofagia pielii:polifenolii(ceai verde,ceai negru, cacao ,scortisoara) cafeina si ceramidele.
Masca cu ingrediete care activeaza autofagia: Cacao raw, scortisoara ceylon,ceai negru,ceai verde, ulei de cocos, miere .Toate ingredientele sunt organice, mierea este optionala, ulei de cocos se pune putin (altfel masca aluneca si este necesar sa stati intinse).
Masca cu castravete, asigura fermitate si flexibilitate pielii.
Taiati un castravete marunt si amestecati-l cu miere. Aplicati aceasta masca pe fata si pe gat si lasati-o sa actioneze timp de 15-20 de minute. Repetati operatia de 2 ori pe zi pentru a reduce numarul si marimea petelor. Alte remedii :
• puteti amesteca o lingurita de suc de lamaie si una de suc de castravete, aplicati mixtura pe fata, lasati-o pana se usuca, apoi clatiti-va cu apa. Aplicati remediul o data pe zi.
• -rondele de castravete direct pe zonele care au nevoie sa fie luminate. Lasati cateva minute, apoi indepartati-le si clatiti cu apa calduta. Repetati procedeul in fiecare zi.
Să rămânem femei in siguranța locuinței noastre !

Despre Laura Busuioc:

https://web.facebook.com/LauraBusuiocRomania/
https://www.avantaje.ro/articol/frumusete-3d-de-la-vindecare-la-echilibru-interior

 

 

This Post Has One Comment

  1. Monica

    Am descoperit in vara asta sapunurile si cremele Techir.Le-am gasit intamplator intr-o farmacie la Mamaia cand cautam mici atentii pentru cei dragi.Satula de „chinezariile” din statiune, am ales sapunuri si creme.Nu am gresit.Sunt pur si simplu minunate.Am folosit crema pt calcaie si am avut o piele de bebelus.Felicitari pentur ce faceti!

Lasă un răspuns