You are currently viewing Miracole de zi cu zi: creştem holistic împreună.        Interviu-MANIFEST cu Oana de la Techir

Miracole de zi cu zi: creştem holistic împreună. Interviu-MANIFEST cu Oana de la Techir

În 2024, Techir împlinește 10 ani de când este primul și singurul brand romanesc care oferă produse de îngrijire cosmetică și terapeutică, îmbogăţite cu nămol sapropelic şi apă hipersalinică din lacul Techirghiol. TECHIR a ajuns aici și datorită ție, consumatoarea celor peste 100 de produse create pentru STAREA TA DE BINE. Odată cu maturizarea brandului, ne propunem să te susţinem și pe tine, în creşterea ta, pe toate planurile vieții.

“Miracole de zi cu zi: creştem holistic împreună” este o serie de interviuri cu oameni resursă, specialiști și profesioniști, cu intenția de a educa despre dezvoltarea personală făcută într-un mod integrat şi holistic, cu atenție și moderație pentru mult visatul echilibru corp-minte-spirit. Considerăm că grija de sine stă în centrul stării de bine, iar să te simţi bine în pielea ta implică să ai grijă de toate aspectele vieții tale, de la interior spre exterior. 

În interviul care deschide seria, discutăm cu Oana de la Techir, fondatoarea brandului, despre viziunea ei asupra importanţei dezvoltării holistice, misiunea Techir, dar şi care este motivația care stă la baza acestei serii de interviuri scrise şi episoade de podcast.

Descoperă mai jos povestea proiectului holistic „Miracole de zi cu zi” şi de ce te invităm alături de noi în această călătorie de învățare de la specialiști și de creștere spre o mai bună versiune a ta în 2024.

Ce îţi propui prin seria de interviuri “Miracole de zi cu zi”?

Seria interviurilor de blog urmate de episoade de podcast, înglobate sub deviza proiectului holistic “Miracole de zi cu zi”, pe care le vom face publice în acest an, reprezintă forma mea de a-mi face gândirea vizibilă și de a-mi manifesta misiunea personală în contextul aniversar al celor 10 ani de Techir. 

Oamenii caută bucuria de a trăi și uneori pare greu să o găsească, nu-i așa?

Ce-ar fi dacă am schimba perspectiva și ne-am concentra pe simpla bucurie de a fi?

Pentru că A FI este un MIRACOL în sine.

În 2014, la doar 23 de ani, am lansat pe piața brandul Techir cu sloganul Miracolul vine la tine! crezând că produsele Techir vor aduce miracolul din lacul Techirghiol în casele românilor. Dar astăzi am înțeles cu adevărat puterea acestului slogan și profunzimea lui: Miracolul vine la tine, prin tine!

Vine la tine prin toate alegerile pe care tu le faci în viața ta, pentru starea ta de bine, pentru a celebra și a experimenta bucuria de a fi. Și îți sunt profund recunoscătoare că una dintre alegerile tale este să folosești produsele Techir și să citești aceste cuvinte acum.

Astfel, invitația mea pentru tine este să alegi BUCURIA DE A FI. Eu simt și cred cu tărie că fiecare zi aduce cu sine miracole mici, de la primele raze ale soarelui, la zâmbetele ființelor cu care luăm contact, trebuie doar să ne păstrăm mintea deschisă și inima deschisă să le observăm și să le privim din această perspectivă de: Miracole de zi cu zi.

Informațiile valoroase și resursele utile pe care le vom pune la dispoziția comunității de cliente și consumatoare Techir, sunt modul meu de a da înapoi și de a-mi arăta propria recunoștință față de viață și față de toate lecțiile și experiențele transformatoare trăite de mine, în ultimii 10 ani, în rolurile de femeie, de antreprenor, de mamă, de soție, de fiică, de prietenă, de OM.

Vom crește holistic împreună și vei învăța alături de noi că fericirea autentică este deja în tine și nu o să ți se mai pară că sună a clișeu.

Nu uita! STAREA TA DE BINE este în alegerile tale.

Ce înseamnă dezvoltarea holistică pentru tine?

Filozofia mea de a trăi holistic implică conștientizarea și îngrijirea moderată a tuturor ariilor vieții: sănătate fizică, sănătate mentală, bunăstare emoțională, dezvoltare intelectuală și conexiune spirituală. Îmi place să-i numesc cei 5 piloni esențiali pentru echilibru și armonie.

În ultimii 10 ani am avut parte de o călătorie extraordinară alături de Techir, iar în paralel m-am antrenat și din roluri de mamă, fiică, prietenă, soție, colegă, lider, antreprenor. Tot acest parcurs a fost cu suișuri și coborâșuri, cu provocări și lecții, cu reușite și eșecuri, dar descoperirea treptată a importanței tuturor pilonilor m-a salvat mereu și m-a făcut să înțeleg că îmi doresc să trăiesc o viață în care ariile se echilibrează și se întrepătrund pentru o experiență de trai plenară și satisfăcătoare. Dezvoltarea holistică pentru mine este despre transformare, descoperire, asumare, învățare și recunoștință. Mă bucur că am avut inspirația de a crea <Miracole de zi cu zi>, acest context din care pot să împărtășesc public secretele mele despre a trăi cu integritate o viață autentică și moderată.

Cum susţine Techir dezvoltarea holistică?

Viața este despre alegeri, iar a trăi holistic poate să fie una dintre cele mai importante și definitorii alegeri din viața unui om.

Eu cred că dezvoltarea holistică sustenabilă nu se întâmplă într-un mod miraculos peste noapte, ci se întâmplă treptat și asumat, cu pași mici și siguri, presărați cu disciplină și motivație, sau uneori pentru că viața te face să înțelegi intuitiv că aceasta este calea și alegi să nu te mai abați de la ea. 

Fiecare dintre noi avem parcursul nostru în această viață și conștientizarea de a o trăi holistic se întâmplă la momentul potrivit pentru fiecare dintre noi. Poate să apară ca un moment AHA venit din intuiție, sau poate să se clădească de la an la an văzând și făcând. La mine au fost cele doua variante combinate unde practica zilnică și intuiția s-au împletit armonios și m-au susțin să mă îngrijesc cu moderație de toate ariile vieții mele.

După 10 ani de produs și vândut produse pentru îngrijirea femeilor din exterior, Techir este acum în punctul în care poate să facă mai mult și să-și inspire și susțină clientele să acorde mai multă atenție îngrijirii din interior, iar treptat să se bucure de această îngrijire și dezvoltare holistică prin adoptarea de practici și obiceiuri care îngrijesc toate ariile vieții lor și armonizează cei cinci piloni esențiali pentru echilibrul corp-minte-suflet: sănătate fizică, sănătate mentală, bunăstare emoțională, dezvoltare intelectuală și conexiune spirituală.

Care este misiunea Techir şi cum se leagă aceasta de dezvoltarea noastră la nivel holistic?

Techir și-a atins un prag de maturitate ca brand, iar cu mine în prima linie, simt că avem responsabilitatea să oferim mai mult decât stare de bine corporală și îngrijire prin vânzarea de creme, săpunuri și uleiuri de masaj. Încă din 2014, Techir își face cu profesionalism și cu iubire datoria de producător, dar vrea să ofere mai mult de atât. Vrea să ofere informații și educare către o experiență holistică ușor de integrat în viața de zi cu zi a consumatoarelor Techir. O piele sănătoasă și un corp plin de vitalitate nu se poate întreține doar cu ritualuri de îngrijire punctuale cu produse cosmetice și terapeutice. Eu cred în puterea prevenției, în puterea gândurilor, în puterea energiei care vine către noi și pe care o transmitem, în puterea interacțiunilor umane, în puterea cuvintelor, în puterea alegerilor noastre de zi cu zi. 

Astfel, toate acestă intenție și misiune sunt susținute prin proiectul de educare și de informare numit „Miracole de zi cu zi” sub deviza „Creștem Holistic Împreună”.

Cum a evoluat brandul Techir în 10 ani, faţă de viziunea şi misiunea cu care a pornit?

Techir a rămas loial valorilor sale în toți acești 10 ani, și a crescut treptat devenid un brand stabil și de încredere. Încă de la început, Techir și-a asumat responsabilitatea să facă bine în jur și să crească cu el și locul de unde a plecat, să devină un brand de țară și să reprezinte lacul Techirghiol și orașul meu natal Techirghiol. Această misiune are la bază recunoștința și aprecierea profundă față de natură și de resursele miraculoase pe care eu am văzut că lacul Techirghiol le oferă oamenilor, încă de când eram copil.

Techir doar și-a asumat să valorifice aceste resurse, apa salină și nămolul sapropelic, într-un mod inovativ prelucrându-le blând pentru a deveni ingrediente active de bază în compoziția produselor cosmetice și terapeutice pentru piele și corp. Sute de mii de femei au beneficiat de proprietățile produselor Techir în acest 10 ani, iar acum vrem să aducem mai aproape de ele și informația educativă care le va ajuta să privească viața cu poftă și cu BUCURIA DE A FI.

Care vor fi temele interviurilor şi cum le-ai ales?

<MIRACOLE DE ZI CU ZI> se va desfășura sub formă de interviuri de blog și podcast cu specialiști și experți din domenii precum:

astrologie, sport și nutriție, yoga, pilates, ayurveda, theta healing, coaching financiar, masaj, cosmetologie, dezvoltare spirituală/channeling, psihologie și neurofeedback, ADHD, decluttering și organizare, energie feminină, alchimia relațiilor, bazele relației sănătoase cu copiii, îngrijire și frumusețe bio. 

Aceste persoane pe care le-am ales drept lideri de opinie pentru aceste teme, au trecut prin filtrul meu personal deoarece am lucrat cu fiecare în parte și am beneficiat de pe urma expertizei lor și am văzut îmbunătățiri reale în viața mea. Dintr-o profundă dorința de a da mai departe învățăturile acumulate în 10 ani de creștere holistică, personal militez pentru BUCURIA DE A FI drept secretul principal pentru o viață împlinită.

Care este viziunea Techir pentru următorii 10 ani?

Prin sloganul “Miracolul vine la tine!”, Intenția brandului Techir a fost mereu de a face româncele să se simtă miraculos în propria piele, dar acum capătă o conotație mai profundă, dincolo de bariera pielii și se referă la starea de bine pe care o simți cu toată ființa ta, din interior spre exterior și invers. Piele este un transmițător important, un conductor extrem de puternic, fiind cel mai mare organ al corpului nostru, dar ce vrea Techir să arate cu proiectul manifest <MIRACOLE DE ZI CU ZI> este că starea de bine merge dincolo de piele. 

Techir rămâne sursa de relaxare și destindere pentru clientele sale. Bucuria de a fi stă la baza dezvoltării brandului Techir și din acest context de echilibru și armonie în toate aspectele vieții vom clădi creșterea portofoliului de produse și a materialelor educative pe care le facem disponibile în comunitatea Techir. 

Ne dorim să rămânem în mintea consumatoarelor noastre drept brandul lor de suflet pe care se pot baza atunci când ajung acasă și au nevoie de un moment de relaxare, sau atunci când trebuie să ofere un cadou unei persoane dragi.

Cum ai tu grijă de dezvoltarea ta personală la nivel holistic, zi de zi? 

De când mă știu mi-a plăcut să fiu în postura de învățăcel. Să fiu aproape de oameni inspirationali de la care am de învățat, m-am antrenat să ascult activ, să pun întrebări și să îmi exersez gândirea critică pentru a mă dezvolta. Am pornit proiectul Techir din postura de studentă și am continuat să-l dezvolt în paralel cu munca de antreprenor prin participări la cursuri, la conferințe, la workshopuri, la școli de vară, la programe de coaching și mentorat, la ședințe de terapie, ședințe de terapii alternative, prin practica yoga și pilates, prin exersarea meditației și prin conversații valoroase cu persoane pe care le-am admirat și de la care am simțit că am de învățat.

Mă asigur să explorez constant lucruri noi și să îmi diversific experiențele. Încerc să citesc cât mai mult, să îmi păstrez mintea și inima deschise și să fiu conștientă de nevoile mele emoționale și mentale. Îmi propun obiective realiste și mă străduiesc să învăț din fiecare experiență, bună sau rea.

De când am luat contact cu Ayurveda şi am început studiul constant, mi-am creat un ritual matinal de îngrijire inspirat din practicile ayurvedice pe care le-am împărtaşit într-un articol de blog

Pe scurt, trăiesc viața cu moderație și mă concentrez pe echilibrarea celor 5 piloni ai vieții mele: sănătate fizică, sănătate mentală, bunăstare emoțională, dezvoltare intelectuală și conexiune spirituală

Ce ai recomanda clientelor Techir, pentru a-şi găsi mai mult timp pentru propriul proces de dezvoltare? 

Un citat care mă ghidează și care m-a inspirat în ultimii ani este din cartea lui Connie Larkin cu care am apucat să fac cursul de Photoreading, cursul de Relații și Time Management și cateva ședințe de coaching personale până când ea a părăsit această lume:

 “Dintr-o dată, dintr-un loc nedefinit din spațiul capului meu, am auzit o formulare aproape șoptită: de fiecare dată când te trezești, primul lucru la care te gândești este ce o să faci […] răspunsul meu “Da, este adevărat”, […] “ce ar fi dacă azi te gândești la cine vei fi în loc de ce o să faci?”.

Ei bine, ceea ce le pot recomanda din inimă clientelor Techir este să înceapă procesul transformațional de a ajunge către o mai bună versiune a lor cu simpla bucurie de a fi. Uneori ne imaginăm că trebuie să facem lucruri grele, complicate pentru a crește și pentru a ne dezvolta, dar secretul stă în schimbările și alegerile mici și simple de zi cu zi care vor face diferența și al căror rezultat ne va motiva să facem și următorul pas.

Un alt concept care mă pasionează și pe care am încercat să-l implementez și în afacerea mea Techir este Kaizen. Kaizen, conceptul japonez al îmbunătățirii continue, poate fi aplicat cu succes în viața personală. În loc să cauți schimbări mari și rapide, te concentrezi pe mici îmbunătățiri constante în fiecare zi. Așadar, în practica mea de zi cu zi, încerc să:

 • Stabilesc obiective mici și realizabile: Mă concentrez pe sarcini realizabile și le împart în pași mici pentru a facilita progresul zilnic. 
 • Reflectez asupra zilei: Îmi rezerv timp pentru autoevaluare, analizând ce am făcut bine și cum pot îmbunătăți lucrurile în ziua următoare.
 • Învăț continuu: Citesc, ascult podcast-uri sau particip la cursuri pentru a-mi extinde cunoștințele și a dezvolta abilități noi.
 • Mă implic activ în îmbunătățirea mea: Identific zonele în care pot crește și mă străduiesc să devin o versiune mai bună a mea în fiecare zi.
 • Îmi mențin echilibrul: Kaizen se aplică la toate aspectele vieții, inclusiv sănătatea mentală, fizică și relațională. Mă asigur să acord atenție fiecărei dimensiuni pentru un echilibru optim.
 • Petrec timp de calitate cu familia mea: rolul de mamă, de soție și de fiică mă implinesc și îmi bucură inima.

Practicarea acestui principiu aduce beneficii pe termen lung, contribuind la o creștere personală constantă și la atingerea obiectivelor tale.

Sper ca seria de interviuri scrise şi podcastul “Miracole de zi cu zi: Creştem holistic împreună” să te inspire să investeşti în dezvoltarea ta holistică, de la interior către exterior. 

Suntem curioşi ce părere ai despre dezvoltarea holistică şi ce obiceiuri adopţi tu pentru starea ta de bine şi dezvoltarea ta. Lasă-ne un comentariu mai jos sau în social media. Click aici să ajungi ușor pe toate canalele noastre.

Zile cu miracole!

Oana şi echipa editorială Techir

Lasă un răspuns