You are currently viewing Cum să aduci prospețimea în casa ta, atunci când faci curățenie

Cum să aduci prospețimea în casa ta, atunci când faci curățenie

Casa ta este mediul în care te retragi ca să te încarci, să te odihnești și să îți revii după perioadele aglomerate. Este spațiul în care îți petreci cea mai mare parte din timp și locul care devine oaza ta de relaxare. Probabil îți dorești ca spațiul tău personal să fie „sanctuarul” din care îți iei energia în fiecare zi și atunci te gândești la toate aspectele care îl fac un spațiu prietenos, armonios și cald.

Dacă vrei să ai grijă de locuința ta și să o transformi într-un spațiu de reîncărcare și relaxare, este important să menții curățenia și ordinea, pentru a avea liniște mentală. De asemenea, un aspect poate neglijat uneori, dar important, este mirosul. Descoperă din articolul nostru cum să aduci un aer proaspăt în casa ta și care sunt aspectele de care să ții cont atunci când vrei să îți creezi atmosfera care să te facă să te simți minunat, la tine acasă. 

Importanța unei case curate și ordonate pentru starea ta de bine

Starea noastră de bine este printre cele mai importante aspecte ale vieții noastre. În plus, nu degeaba se spune că spațiul din jurul nostru și modul în care arată acesta ne influențează și starea psihică și modul în care privim viața. Iată câteva moduri în care mediul în care trăim ne influențează starea:

Sănătate îmbunătățită

Un spațiu curat este esențial pentru sănătatea noastră fizică și mentală. Eliminarea murdăriei și a germenilor reduce riscul de îmbolnăvire și de apariție a alergiilor. Praful și mucegaiul pot fi factori declanșatori pentru afecțiuni respiratorii precum astmul sau alergiile. În plus, un mediu curat contribuie la îmbunătățirea calității aerului pe care îl respirăm, oferind un cadru sănătos pentru traiul nostru zilnic.

Bunăstare mentală

Un spațiu curat și ordonat poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de spirit și a nivelului de stres. Un mediu neatrăgător și dezordonat poate genera sentimente de anxietate și frustrare, pe când un spațiu curat și organizat ne poate liniști mintea și ne poate ajuta să ne concentrăm mai bine. Găsirea rapidă a lucrurilor și simțul de control asupra mediului înconjurător pot crește nivelul nostru de confort și bunăstare.

Productivitate crescută

Un spațiu de lucru curat și ordonat poate stimula eficiența și productivitatea. Eliminarea dezordinii și a distracțiilor neesențiale ne ajută să ne concentrăm mai bine asupra sarcinilor și obiectivelor noastre. Un mediu de lucru ordonat poate facilita fluxul de lucru și poate reduce timpul pierdut în căutarea obiectelor sau documentelor necesare.

Reducerea stresului

Trăind într-o casă curată și ordonată, avem tendința să ne simțim mai relaxați și mai puțin stresați. Lipsa dezordinii și a murdăriei poate crea o atmosferă liniștită și calmă în jurul nostru, ceea ce ne permite să ne eliberăm de grijile zilnice și să ne concentrăm asupra lucrurilor importante. Faptul că nu trebuie să ne facem griji în legătură cu dezordinea sau murdăria ne permite să ne relaxăm și să ne reîncărcăm bateriile într-un mediu confortabil.

Creșterea energiei

Trăind într-un mediu curat și ordonat, avem tendința să ne simțim mai energizați și mai motivați. Lipsa dezordinii și a distracțiilor neesențiale ne permite să ne concentrăm mai bine asupra sarcinilor noastre și să fim mai productivi. Astfel, putem avea mai multă energie pentru a ne atinge obiectivele și pentru a ne bucura de activitățile noastre zilnice.

Stimularea creativității

Un mediu de lucru curat și organizat poate stimula creativitatea și productivitatea. Lipsa dezordinii ne permite să ne concentrăm mai bine asupra proiectelor și ideilor noastre, ceea ce poate duce la apariția unor soluții noi și inovatoare. Astfel, locuind într-o casă curată, putem fi mai inspirați și mai creativi în viața noastră personală și profesională.

Îmbunătățirea somnului

Un mediu curat și liniștit poate contribui la un somn odihnitor și relaxant. Lipsa prafului și a alergenilor din aer poate reduce riscul de a ne trezi în timpul nopții și poate îmbunătăți calitatea somnului nostru. Astfel, trăind într-o casă curată, putem avea un somn mai profund și mai odihnitor, ceea ce contribuie la starea noastră generală de bine.

Îmbunătățirea relațiilor interpersonale

Un mediu curat și plăcut poate îmbunătăți stima de sine și încrederea în sine, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra relațiilor noastre interpersonale. Oaspeții se simt mai bineveniți și mai confortabil într-o casă curată și bine întreținută, ceea ce poate contribui la o atmosferă mai plăcută și mai armonioasă în relațiile noastre sociale. Astfel, trăind într-o casă curată, putem întări și îmbunătăți relațiile noastre cu cei dragi.

Cum să faci curățenia de primăvară sau curățenie generală: de ce să ții cont

Curățenia de primăvară  sau o curățenie generală este un moment ideal pentru a face o revizuire detaliată a locuinței și pentru a pregăti spațiul pentru sezonul cald. Iată câteva aspecte importante de care este nevoie să ții cont în timpul curățeniei de primăvară:

 • Planificare și organizare: Începe prin a-ți face un plan detaliat pentru curățenie, stabilind priorități și stabilind obiective clare pentru fiecare cameră sau zonă. Organizează echipamentul și materialele necesare pentru a evita pierderea timpului în căutarea lor.
 • Decluttering: Începe prin a face decluttering în fiecare cameră sau zonă. Renunță la lucrurile pe care nu le mai folosești sau care nu îți mai aduc bucurie. Donează sau reciclează obiectele pe care nu le mai folosești și organizează restul în mod eficient. Dacă vrei să descoperi mai multe despre decluttering, citește interviul nostru cu Oana Vincze, coach și expert în decluttering.
 • Curățenie profundă: Odată ce ai eliminat dezordinea, poți începe să faci curățenia propriu-zisă. Asigură-te că cureți în profunzime fiecare suprafață, inclusiv ferestrele, podelele, pereții, mobilierul și electrocasnicele. Folosește produse de curățare adecvate pentru fiecare suprafață și nu uita să te concentrezi și pe zonele mai puțin vizibile, precum colțurile și interstițiile.
 • Aerisire și ventilație: Pe măsură ce faci curățenie, asigură-te că aerisești și ventilezi bine locuința pentru a elimina mirosurile neplăcute și pentru a îmbunătăți calitatea aerului interior. Deschide ferestrele și ușile pentru a permite circulația aerului proaspăt în interior.
 • Reparații și întreținere: Aprofundează-te în efectuarea reparațiilor și întreținerii necesare în locuință. Verifică și repară eventualele defecțiuni sau daune, precum robinetele cu scurgeri, prizele defecte sau mobilierul deteriorat. Întreținerea regulată a locuinței poate preveni problemele majore și poate prelungi durata de viață a echipamentelor și a infrastructurii.
 • Organizare eficientă: După ce ai terminat curățenia, ia în considerare modalități de a organiza spațiul în mod eficient pentru a face întreținerea ulterioară mai ușoară și pentru a maximiza funcționalitatea locuinței tale. Folosește soluții de stocare inteligente, cum ar fi rafturile, sertarele și cutiile de depozitare, pentru a păstra lucrurile în ordine și la îndemână.

Curățenia de primăvară este o oportunitate excelentă de a revitaliza și de a reîmprospăta locuința ta, pregătind-o pentru sezonul cald și oferindu-ți un mediu curat și confortabil pentru a te bucura de viața ta de zi cu zi.

Importanța mirosului casei tale pentru starea ta de bine

Mirosul locuinței noastre poate avea o influență semnificativă asupra stării noastre de bine și a confortului nostru mental și emoțional. Iată câteva motive pentru care mirosul locuinței este important pentru starea noastră de bine:

 • Impactul emoțional: Mirosurile pot activa centrele emoționale din creier și pot influența starea noastră de spirit și nivelul de confort. Un miros plăcut poate induce o senzație de relaxare și fericire, în timp ce mirosurile neplăcute pot declanșa disconfort și anxietate.
 • Asocierea cu amintiri și experiențe: Mirosurile sunt puternic legate de amintiri și experiențe din trecut. Mirosul locuinței noastre poate evoca amintiri plăcute sau neplăcute și poate influența modul în care percepem mediul înconjurător și evenimentele din viața noastră.
 • Calitatea aerului interior: Mirosul locuinței poate fi un indicator al calității aerului interior. Mirosurile neplăcute pot indica prezența poluanților sau a altor substanțe nocive în aerul interior, cum ar fi mucegaiul, fumul de țigară sau substanțele chimice din produsele de curățenie.
 • Confortul și relaxarea: Un miros plăcut poate contribui la crearea unei atmosfere confortabile și relaxante în locuință. Mirosurile relaxante, cum ar fi cele de lavandă sau de vanilie, pot ajuta la reducerea nivelului de stres și la inducerea unei stări de relaxare și liniște.
 • Primirea oaspeților: Mirosul locuinței noastre poate influența și impresia pe care o facem asupra oaspeților noștri. Un miros plăcut și proaspăt poate crea o impresie pozitivă și poate face ca oaspeții să se simtă bineveniți și confortabil în casa noastră.

Adu prospețimea în casă: top arome de odorizanți pentru curățenia de primăvară

Pentru a-ți împrospăta mirosul din casă la curățenia de primăvară, ai putea ca, pe lângă produsele clasice de curățenie, să folosești și odorizanți. Gama Techir conține o serie de odorizanți creați special pentru mobilier tapițat, perdele, mochete, covoare, prosoape, haine curate, lenjerii de pat și ideali și pentru utilizarea în interiorul autoturismelor. Iată mai jos gama de arome dintre care poți alege preferatul tău, pentru toate momentele când faci curățenie:

After Rain

Îți place mirosul proaspăt de ploaie? Odorizantul After Rain vine cu o aromă fresh, care să creeze în casa ta sentimentul unei oaze de relaxare ca o pădure tropicală. Este o aromă care se potrivește în zilele calde și toride de vară, la curățenia de primăvară și pentru persoanele care preferă aromele proaspete.

Cinnamon Hug

Pentru zilele în care îți vine să te cuibărești în casă și vrei o aromă care să evoce căldură sau chiar să îți amintească de zilele de Crăciun, poți alege scorțișoara. Odorizantul Cinnamon Hug se potrivește persoanelor care preferă mirosurile gurmande, dulci și calde, care să te îmbie. 

Fresh Citrus

Îți place mirosul proaspăt de lămâie, portocală, bergamotă și lime? Atunci poate odorizantul aromat Fresh Citrus se potrivește oazei tale de relaxare. Citricile, unele dintre cele mai versatile fructe, pot să vină cu arome proaspete pentru a-ți aduce zâmbetul pe buze în zilele mai puțin însorite.

Ocean Waves

Dacă ești o persoană care preferă mirosul proaspăt al mării și te gândești cu drag la zilele însorite de pe plajă, poți alege odorizantul Ocean Waves, care să aducă prospețimea valurilor în casa ta. Dacă mai adaugi și nuanțe de galben și albastru în decor sau materiale precum inul, e clar că te vei simți ca în vacanță la tine acasă.

Sweet Vibes

Ești o gurmandă căreia îi plac prăjiturile și aromele dulci și fructate? Atunci te vei simți acasă cu odorizantul Sweet Vibes, care aduce arome calde și plăcute în oaza ta de relaxare. Pulverizează-l pe tapițerii și efectul său dulce și aromat va persista și îți va încânta simțurile atât ție, cât și celor dragi sau prietenilor care te vizitează.

Vanilla Cookie

Tot din sfera dulce, aroma de vanilie este una versatilă, care poate aduce bucurie și căldură în casa ta. Prăjiturile cu vanilie poate îți aduc aminte de copilărie sau te fac să simți relaxare, liniște și căldură. Alege această aromă pentru momentele în care vrei un miros gurmand și dulce pentru casa ta.

White Flowers

Îți plac aromele florale? Dacă vrei un aer proaspăt și înmiresmat în casa ta, alege odorizantul White Flowers. Bucură-te de aromele grădinilor de primăvară și vară, chiar în casa ta. Poți folosi odorizantul și în mașină, bucurându-te de aroma proaspătă în timp ce conduci. 

Descoperă gama de odorizante Techir

Îți place să menții un miros proaspăt în casa ta? De regulă, casa noastră este spațiul în care ne petrecem cel mai mult timp, dar și în care ne punem amprenta cu preferințele noastre – de la decorul general, până la cele mai mici detalii. Dacă și pentru tine, mirosul este un aspect important, te invităm să descoperi gama de odorizante pentru cameră și textile de la Techir.

Suntem curioși care este relația ta cu ordinea, dacă ai făcut curățenie de primăvară și cum te-ai simțit după. De asemenea, suntem curioși cum ai grijă de mirosul din casa ta. Lasă-ne un comentariu mai jos sau în social media.

Click aici să ajungi ușor pe toate canalele noastre.

Zile cu miracole!

Echipa editorială Techir

Lasă un răspuns