You are currently viewing VARZA KALE – REGINA VERDEȚURILOR

VARZA KALE – REGINA VERDEȚURILOR

Poate este prima dată când auzi de varza Kale și te întrebi ce este sau ce beneficii are asupra organismului tău. În acest articol vei descoperi răspunsurile la aceste întrebări.

Ce este varza Kale?

 

Kale, sau „Brassica Oleracea” este o legumă cu frunze verzi, înrudită cu varza și cu broccoli, cu toate că aspectul acesteia este asemănător cu cel al salatei. În pofida tuturor beneficiilor pe care aceasta le oferă sănătății, la noi în țară nu este foarte des întâlnită, dar, în restul țărilor europene, în Asia și în Statele Unite ale Americii, această legumă este foarte apreciată datorită beneficiilor pe care le oferă sănătății.

Iată care sunt principalele beneficii ale consumului de varză Kale:

Kale ajută la pierderea în greutate

Poți mânca Kale pe săturate fără a lua multe calorii sau grăsimi. Acest tip de cruciferă este bogată în fibre , scăzută în calorii și are zero grăsimi. Fibrele ajută digestia și scad colesterolul. În plus, crește metabolismul și are un conținut mare de vitamina C. 100 g de varză îți oferă de două ori doza zilnică din această vitamină.

Kale are un nivel ridicat de vitamina K

Dieta care include alimente bogate în vitamina K poate reduce riscul de a face diferite tipuri de cancer, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul American de Nutriție Clinică. Totodată, s-a demonstrat că vitamina K ajută la sănătatea oaselor, coagularea sângelui, și la boala Alzheimer. Vitamina K stimulează proteinele din organism să activeze producția de celule la nivelul oaselor, plămânilor și inimii. Numită și antihemoragică, vitamina K are rolul de a coagula rapid sângele şi de a acţiona preventiv asupra sângerărilor şi hemoragiilor interne.

Kale este bună pentru pielea și părul tău

Vitaminele A și C sunt esențiale pentru o piele sănătoasă. Ele împiedică îmbătrânirea prematură a pielii și, în special, ajută la reducerea daunelor cauzate de radicalii liberi. Pe lângă acestea, varza Kale este o sursă importantă de grăsimi bune, mai exact acidul alfa linoleic (ALA), un acid gras din categoria Omega 3, esențial pentru sănătatea creierului, dar mai puțin cunoscut pentru regenerarea pielii și stimularea circulației sangvină la nivelul scalpului.
Acest beneficiu ne-a inspirat să creăm în laboratorul nostru, săpunul cu nămol din lacul Techirghiol și pudră activă de Kale, fiind ideal pentru îngrijirea naturală a corpului. Datorită proprietăților remineralizante și antioxidante, pielea este hidratată și protejată în urma tratamentului cremos și spumant.

Kale conține mai mult calciu decât laptele

Dacă vom compara varza Kale cu laptele vom descoperi ca 100 g de Kale are 150 mg de calciu, în timp ce laptele are 125 mg. În plus, calciul din acest tip de varză este mai ușor de asimilat. Calciul este esențial pentru sănătatea oaselor și menținerea metabolismului. Este indicat să consumi Kale în stare proaspătă, pentru că pierde mult din calciu atunci când este gătită.

Kale conține de două ori mai multă vitamina C decît o portocală

Când vorbim de vitamina C gândul ne zboară prima dată la portocale. Cu toate acestea 100 g de portocale vă poate oferi doar 88% din necesarul zilnic de vitamina C, în timp ce 100 g  de varză Kale îți furnizează de două ori mai mult decât doza zilnică.

Tu ai consumat până acum varză Kale?
Daca da, asteptăm părerile tale în secțiunea de comentarii. De asemenea, suntem curioși dacă ai încercat și săpunul nostru natural cu pudră activă de Kale.

Lasă un răspuns