You are currently viewing Îngrijirea și igienizarea mâinilor cu Techir

Îngrijirea și igienizarea mâinilor cu Techir

Trecem împreună printr-o perioadă diferită, incertitudinea și grijile predomină, sezonul rece ne bate la ușă și pentru că este important să avem grijă de noi și de cei dragi, am adunat câteva informații și sfaturi ce ne pot ajuta.

De cine ne ferim?

Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de viruși care pot provoca boli. De la infecții respiratorii, la o răceală comună sau la complicații mai severe. 

COVID-19 este o boală infecțioasă, fiind cauzată de coronavirusul descoperit recent. Mâinile reprezintă cea mai comună cale de răspândire a virusului, de la un individ la altul. Astfel că, în vremea aceastei pandemii globale și în lupta împotriva virusului COVID-19, cea mai ușoară și mai importantă metodă pentru a preveni răspândirea este spălarea mâinilor cât mai frecvent cu apă și săpun și folosirea dezinfectanților.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ,pe langă distanțarea socială, spălarea mâiniilor ori de câte ori este necesar, timp de 20 de secunde/spălare. Acest lucru a dus la iritarea și deshidratarea pronunțată a pielii, în unele cazuri la eczeme și alte afecțiuni dermatologice.

Cum ne ferim de COVID-19, dar și de iritația pielii?

Pielea este cea mai importantă parte a corpului, iar protejarea și hidratarea ei ar trebui să aibă mereu prioritate în rutina noastră zilnică de îngrijire cu atât mai mult cu cât pielea absoarbe 60% din substanțele cu care vine în contact, iar substanțele nocive pe care i le servim zilnic ar trebui drastic reduse. 

Săpunurile naturale: o investiție în sănătatea pielii

Produsele din portofoliul Techir sunt create cu ingrediente naturale și valorifică nămolul sapropelic și apa salină din inima lacului Techirghiol. Primul pas pe care trebuie să-l facem zilnic pentru îngrijirea pielii este spălarea și hidratarea acesteia cu săpunuri naturale. Săpunurile fac o spumă foarte cremoasă și bogată datorită unturilor și uleiurilor vegetale cu grad mare de saponificare și care, împreuna cu leșia ,oferă săpunului la finalul procesului de saponificare proprietăți de glicerină. Mirosul acestora este dat doar de uleiuri esențiale, iar culorile de extractele de plante.

Un astfel de sapun este manufacturat prin metoda la rece și reprezintă un remediu natural pentru diferitele afecțiuni ale pielii, în contrast cu majoritatea săpunurilor comerciale care pot provoca efecte adverse și iritații la nivelul pielii din cauza aromelor artificiale sau a chimicalelor din compoziție.

 

Săpunul natural pentru mâini curate și hidratate Techir este un produs natural şi complex, destinat ritualului de îngrijire și curățare a pielii mâinilor datorită proprietăţilor remineralizante şi hidratante. Uleiurile din compoziția acestuia sunt recunoscute pentru acţiunea hrănitoare la nivelul epidermei, fiind buni umectanţi ce îngrijesc pielea deshidratată şi o ajută să reţină apă, iar unturile oferă un tratament nutritiv. Acţiunea emolientă a unturilor vegetale se îmbină perfect cu beneficiile terapeutice ale mixului de ulei esenţial de lavandă sau lămâiță. Spuma săpunului ajută la îndepărtarea mizeriei și a bacteriilor de pe piele. 

Alegerea unui săpun trebuie să fie una ușoară pentu cei care își doresc o piele sănătoasă, hidratată și catifelată, iar alegerea săpunului de pe rafturile din magazine este o alegere sănătoasă făcută pentru sine.

Săpunurile Techir se pot utiliza oricat de des deoarece pielea nu rămâne uscată și deshidratată.

Dezinfectant pentru maini cu 70% alcool

Organizația Mondială a Sănătății recomandă să folosim dezinfectant de mâini atunci când ne aflăm în afara casei sau nu avem acces rapid la apă și săpun. Cele mai multe antiseptice pentru mâini au la bază etanol sau izopropanol. Soluțiile cu alcool cu o concentrație 70-80% sunt cele mai eficiente, iar cele care au o concentrație mai mare au o eficiență mai scăzută. Alcoolii sunt bactericizi rapizi atunci când sunt aplicați pe piele.

În laboratorul Techir am creat anul acesta Gama de produse Dezinfectante cu glicerină vegetală. Alcoolul folosit este prezent în soluție în procent de 70%, iar glicerina vegetală în procent de 5% oferind soluției o textură emolientă, pentru prevenirea deshidratării pielii după utilizări multiple într-un interval de timp scurt. Aroma parfumului natural Aguaviva fără alergeni (allergen-free) acoperă mirosul puternic de alcool și lasă un miros suav și natural pe piele. Uleiul esențial de lămâie susține eficiența soluției Techir cu proprietățile sale farmacologice: antivirale, atiseptice și antifungice. Acest produs asigură curățarea corectă a mâinilor, atunci când nu avem la îndemâna apa și săpunul și este recunoscut pentru acțiunea sa antibacteriană, dezinfectantă, fungicidă și antiseptică. Produsul este testat dermatologic, produs în conformitate cu normele CEE și deține aviz de biocid.

Crema hidratantă pentru mâini

Concentrația mare de alcool din soluțiile hidroalcoolice pe care le folosim poate usca pielea mâinilor în timp, același lucru întâmplându-se și după spălarea cu apă și săpun foarte des și intens.Folosirea unei creme de mâini cu efect hidratant și hrănitor ajuta pielea să-și mențină aspectul și sănatatea.

Crema hidratantă de mâini Techir

Este indicată în tratamentul de hidratare şi îngrijire a mâinilor, cât și pentru combaterea fragilităţii unghiilor, cu mixul de săruri minerale, emoliente vegetale şi vitamine. Datorită compoziţiei îmbogăţite cu apă salină din lacul Techirghiol şi a particulelor de nămol, are o acţiune hidratantă şi remineralizantă asupra pielii. Conținutul mare de ulei de migdale, ulei de avocado şi vitamina E ajută la păstrarea elasticităţii şi hrănirii pielii sensibile, deshidratate, crăpate şi iritate. Efectul protector este susţinut de glicerina vegetală, cu rol umectant ce apără pielea de frig, vânt, detergenţi şi alți radicali liberi. Aroma naturală și suavă a cremei este dată de parfumul fară alergeni Aguaviva. 

 

Împreună reușim! Rămânem responsabili, respectăm regulile și alegem să folosim Techir pentru mâini curate, dezinfectate și hidratate.

 

Miracolul vine la tine !

Lasă un răspuns