You are currently viewing IMPORTANȚA ȘI UTILIZAREA APEI

IMPORTANȚA ȘI UTILIZAREA APEI

Pentru că pe 22 martie sărbătorim Ziua mondială a Apei, în acest articol vom vorbi despre beneficiile acesteia pentru organismul nostru dar și utilizările ei în domeniul cosmeticii.

Care este importanța apei?

Dacă analizăm puțin lumea în care trăim, putem sesiza, fără a avea anumite cunoștințe de specialitate, faptul că apa are într-adevăr un rol important. Apa acoperă pământul în proporție de 70%, și tot în această proporție o regăsim și în organismal nostru.

Apa este esenţială pentru sănătatea organismului nostru. Dacă fără mâncare putem supravieţui până la 40 de zile, fără apă nu rezistăm mai mult de 3-5 zile. Specialiştii spun că apa este răspunzătoare pentru fiecare reacţie şi proces metabolic care se petrece în organismul nostru.

Beneficiile apei în organismul uman:

  • Apa transportă nutrienții și oxigenul către celulele organismului;
  • Ajută la reglarea temperaturii corpului;
  • Apa are un rol esențial în corecta fluidizare a vaselor sanguine;
  • Ajută digestia și previne constipația;
  • Detoxifierea naturală a organismului se realizează cu ajutorul apei, care este catalizatorul acestui proces;
  • De asemenea, servește ca agent de înfrumusețare, consumul corect și suficient de apă asigură hidratarea necesară pielii;
  • Nivelul de vitalitate al organismului este în directa legatură cu cantitatea de apă consumată;
  • Un consum de apă regulat și de calitate corespunzătoare, va permite corpului să intre în procesul natural de autovindecare

portul zilnic recomandat de către specialiști este de 1,5-2 litri, adică în jur de 6-8 pahare. Dacă urmezi sfaturile pe care ți le vom prezenta imediat, vei vedea că nu este deloc greu să atingi acest obiectiv.

Ţine la îndemână tot timpul cu tine o sticlă cu apă pentru a avea astfel acces mai uşor.
Alege apa în locul băuturilor îndulcite, te va ajuta să-ţi menţii greutatea.
Adaugă puţină lămâie. Lămâia îi va îmbunătăţi gustul şi este posibil să bei mai multă apă decât de obicei.
Fă-ţi un obicei din a bea apă, mai ales dacă este dificil să-ţi aduci aminte să bei. De exemplu, bea apă după ce te-ai trezit, la micul dejun, la prânz şi la cină şi când te pregăteşti de culcare. Sau bea câte puţin la fiecare o oră.
Bea apă când ai senzaţia de foame. Deseori senzaţia de sete se confundă cu aceea pentru alimente. Foamea adevarată nu va fi potolită cu apă.

Însă nu uita să ții seama de circumstanțe. De pildă, avem nevoie de mai puțină apă iarna decât vara, iar cei care se antrenează în mod regulat trebuie să-și crească aportul zilnic în comparație cu cei care duc un stil de viață sedentar.

UTILIZAREA APEI DISTILATE ÎN COSMETICĂ
Apa distilată este utilizată ca solvent în produsele cosmetice și de îngrijire personală, deoarece dizolvă multe dintre ingredientele care conferă beneficii pentru piele, cum ar fi agenții de curățare și de condiționare. Acest tip de apă este de asemenea utilizat pentru a forma emulsii în care componentele de ulei și apă sunt combinate pentru a crea creme, precum și loțiuni.

În procesul de fabricare a produselor cosmetice și terapeutice se utilizează numai apă care nu conține toxine, poluanți și microbi.
Știm cu toții că apa distilată are o puritate excepțională.

APA SALINĂ
În formulele produselor Techir folosim și apă salină din lacul Techirghiol.
Aceasta are are proprietăți remineralizante și antioxidante pentru trup. Tipul hidrochimic în care se încadrează apa din lacul Techirghiol este cloro-sodic pur, iar procentul mare de cloruri (85 – 90%) și sodiu (77 – 84%) indică apartenența genetică la mediu marin.
Apa termală, salină și sulfuroasă este bogată în săruri minerale, puternic hipertonă. Analizele de laborator indică faptul că apa din lacul Techirghiol conține: clor, brom, sulfat, iod bicarbionic, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, substanțe organice și microelemente de: zinc, cupru, cobalt, nichel, titan, vanadiu, molibden, crom.

Lasă un răspuns