You are currently viewing Vino cu noi la Herbarium Festival 2024, să descoperi produsele Techir

Vino cu noi la Herbarium Festival 2024, să descoperi produsele Techir

Îți plac aromele noi de plante și de flori, mai ales în cadrul ritualurilor de relaxare?

Te invităm să vii alături de noi la Herbarium Festival 2024, organizat de către Therme. Descoperă peste 350 de ritualuri noi cu plante străvechi, de la saune calde Aufguss la yoga în saună și sesiuni de meditație. 

Pentru că la Techir susținem ritualurile de relaxare, dar și dezvoltarea holistică, vom fi și noi acolo cu standul cu produse îmbogățite cu nămol sapropelic și apă hipersalinică din Lacul Techirghiol. Vino să descoperi săpunurile naturale, uleiurile și cremele Techir și să discuți direct cu Oana Stan, manager general și fondatoare Techir, și cu Laura Busuioc, autoarea cărții „Pielea ta, harta emoțiilor tale”. 

Descoperă mai jos ce este Herbarium Festival, ce vei găsi acolo și dintre ce activități poți alege, dar și ce vei găsi la standul nostru Techir din cadrul festivalului. 

Herbarium Festival 2024: cel mai mare festival dedicat artei și științei prelucrării plantelor din cele mai vechi timpuri

Organizat la Therme București, între 13 și 26 mai 2024, ediția de anul acesta a Herbarium Festival vine cu peste 350 de experiențe noi cu plante din cele mai vechi timpuri, alături de peste 45 de maeștri erboriști internaționali, specializați în fitoterapie, aromaterapie și terapie holistică, din 17 țări: Belgia, Canada, Cehia, Coreea de Sud, Danemarca, Estonia, Elveția, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Slovenia, Statele Unite ale Americii, Ucraina și România. 

Bucură-te de sute de experiențe cu plante binefăcătoare, precum aufguss-uri, infuzii cu plante proaspete, ritualuri de hammam, ritualuri șamanice, purificarea cu fum, yoga în saună, sesiuni de meditație, ritualuri de fumiție, ritualuri de curățare cu măturici de mesteacăn, saune umede cu exerciții pentru mușchii feței, ritualuri însoțite de exerciții de respirație, purificarea cu fum, sesiuni de exfoliere, Aufguss-uri cu ceremonia japoneză a ceaiului sau saună tradițională banya. 

Descoperă mai multe despre Herbarium Festival pe website-ul Therme. De asemenea, acolo îți poți rezerva și bilete și poți vedea toată lista de expozanți de la Herbarium Expo. 

Beneficiile utilizării plantelor aromate în ritualurile tale

Utilizarea plantelor aromate în ritualurile de relaxare aduce numeroase beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Iată câteva dintre acestea:

1. Reducerea stresului și anxietății

Aromaterapia este o practică veche care utilizează uleiuri esențiale extrase din plante aromatice pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Plante precum lavanda, mușețelul și valeriana sunt cunoscute pentru proprietățile lor calmante și relaxante. Inhalarea acestor arome sau aplicarea uleiurilor pe piele poate ajuta la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și la inducerea unei stări de relaxare profundă. Studiile au arătat că aceste plante pot diminua simptomele de anxietate și pot ajuta la crearea unei stări de liniște și echilibru emoțional.

2. Îmbunătățirea calității somnului

Calitatea somnului poate fi îmbunătățită semnificativ prin utilizarea plantelor aromate precum lavanda și melisa. Aceste plante conțin compuși care au efecte sedative ușoare, ajutând la relaxarea corpului și a minții înainte de culcare. Inhalarea uleiurilor esențiale sau utilizarea lor în difuzoare de aromaterapie în camera de dormit poate crea un mediu propice pentru somn. De asemenea, băile cu infuzie de lavandă înainte de culcare sunt o metodă eficientă de a reduce tensiunea musculară și de a pregăti corpul pentru un somn profund și odihnitor.

3. Stimularea sistemului imunitar

Eucaliptul și rozmarinul sunt plante aromatice cunoscute pentru proprietățile lor antimicrobiene și antivirale. Utilizarea uleiurilor esențiale din aceste plante poate ajuta la întărirea sistemului imunitar și la prevenirea răcelilor și a infecțiilor respiratorii. Inhalarea vaporilor de eucalipt, de exemplu, poate ajuta la decongestionarea căilor respiratorii și la ameliorarea simptomelor de gripă și răceală. Difuzarea acestor uleiuri în aerul din casă poate, de asemenea, purifica mediul, eliminând bacteriile și virușii din atmosferă, și contribuind astfel la un mediu mai sănătos.

4. Îmbunătățirea stării de spirit

Aromele citrice, precum cele de lămâie, portocală și grapefruit, sunt cunoscute pentru efectele lor energizante și revigorante. Inhalarea acestor arome poate stimula producția de serotonină, un neurotransmițător care influențează starea de bine și fericirea. Aceste arome pot reduce senzația de oboseală mentală și pot spori nivelul de energie, făcându-le ideale pentru a fi utilizate dimineața sau în perioadele de epuizare mentală. De asemenea, aroma de mentă poate împrospăta mintea și poate crește vigilența și concentrarea.

5. Reducerea durerii

Plantele precum menta și ghimbirul au proprietăți analgezice naturale și pot fi folosite pentru a reduce diferite tipuri de dureri. Uleiul esențial de mentă, aplicat pe piele, poate ameliora durerile de cap datorită efectului său răcoritor și calmant. Ghimbirul, cu proprietățile sale antiinflamatorii, poate fi folosit în băi sau ca compresă pentru a reduce durerile musculare și articulare. Aceste plante pot fi integrate în uleiuri de masaj sau adăugate în băi calde pentru a relaxa mușchii și a reduce tensiunea.

6. Crearea unui mediu relaxant

Utilizarea plantelor aromate în casă poate transforma mediul într-un loc de refugiu și relaxare. Uleiurile esențiale pot fi difuzate, adăugate în lumânări parfumate sau utilizate în săruri de baie pentru a crea o atmosferă calmă și plăcută. De exemplu, lavanda și tămâia sunt excelente pentru a crea un spațiu liniștitor, potrivit pentru relaxare sau meditație. Această practică nu doar că îmbunătățește calitatea aerului, dar și contribuie la o stare generală de bine și echilibru mental.

7. Îmbunătățirea funcției cognitive

Rozmarinul și salvia sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a stimula activitatea cerebrală și de a îmbunătăți funcția cognitivă. Inhalarea uleiului esențial de rozmarin, de exemplu, poate crește concentrarea și memoria, fiind benefică pentru cei care studiază sau lucrează intens. Studiile au arătat că aceste arome pot influența pozitiv viteza și acuratețea în procesele cognitive. Integrate în rutina zilnică, aceste plante pot ajuta la menținerea unei minți clare și la prevenirea declinului cognitiv asociat înaintării în vârstă.

8. Detoxifierea și purificarea aerului

Plantele aromate precum eucaliptul și tea tree au proprietăți purificatoare care ajută la detoxifierea și purificarea aerului din casă. Difuzarea uleiurilor esențiale din aceste plante poate elimina toxinele și alergenii din atmosferă, creând un mediu mai sănătos. Aceste plante sunt eficiente în combaterea mucegaiului și a bacteriilor, contribuind astfel la prevenirea afecțiunilor respiratorii și alergiilor. 

Dacă vrei să descoperi puterea plantelor și să te bucuri de diverse ritualuri pentru starea ta de bine, te așteptăm la Herbarium Festival 2024. 

Descoperă miracolele de zi cu zi, la standul Techir de la Herbarium Expo

Pe 24-25-26 mai, vom fi la Herbarium Expo cu standul Techir, unde vei putea să descoperi direct produsele și aromele noastre. Vino la standul nostru să ne cunoști și să interacționezi cu noi astfel:

  • Discută direct cu Oana Stan, manager general și fondatoare Techir, despre dezvoltarea holistică și despre produsele Techir. Descoperă mai multe despre Oana și viziunea sa despre dezvoltarea holistică, în interviul cu ea de pe blogul nostru, din seria Miracole de zi cu zi. 
  • Sâmbătă, 25 mai, de la ora 14:00, participă la workshop-ul despre beneficiile nămolului de la Techirghiol pentru pielea ta. În plus, vei învăța cum să îți prepari propriul nămol într-un mojar cu apă florală.
  • Duminică, 26 mai, discută cu Laura Busuioc, autoarea cărții „Pielea ta, harta emoțiilor tale”. Laura este expert în frumusețe, trainer și terapeut holistic și va fi la standul Techir unde poți veni să îi pui toate întrebările pe care le ai despre legătura dintre pielea ta și emoțiile tale.
  • La standul nostru de la Herbarium Expo, te bucuri de o reducere de 25% la toate produsele Techir. 

Herbarium Festival este o ocazie să îți dedici timp pentru tine, să descoperi ritualuri noi de relaxare sau arome, plante și produse noi pe care să le folosești pentru a avea o stare bună de spirit. De asemenea, este o ocazie bună să descoperi produse cosmetice naturale noi, pe care să le testezi.

Iar dacă vrei să te documentezi despre beneficiile nămolului de la Techirghiol pentru sănătatea pielii tale, înainte de a veni la Herbarium Festival, citește și articolul de pe blogul nostru.

Tu cum folosești plantele în ritualurile tale? Ne-am bucura să ne spui în comentarii, aici sau în rețelele noastre sociale. Ne poți găsi mai ușor aici.

Lasă un răspuns