You are currently viewing 6 MOTIVE PENTRU CARE SĂ FOLOSEȘTI SAREA EPSOM ÎN RITUALUL BĂII

6 MOTIVE PENTRU CARE SĂ FOLOSEȘTI SAREA EPSOM ÎN RITUALUL BĂII

Sarea epsom a fost folosită ca un remediu pentru bolile corporale de mii de ani. Grecii vechi au folosit-o pentru a calma durerile musculare și disconfortul artritei. Oamenii erau, de asemenea, conștienți de diferitele sale beneficii cosmetice

De fapt, Cleopatra se îmbăia în apele bogate în minerale din Marea Moartă ca o modalitate de a-și păstra tinerețea.

1. Reduce anxietatea și iritabilitatea

Magneziul și sulfații sunt ceea ce dau sării epsom beneficiile sale extinse. Deficitul de magneziu este extrem de comun. Ea contribuie la o serie de probleme, dintre care unele includ oboseala, anxietatea, memoria slabă și insomnia. 

Înmuierea într-o baie epsom permite organismului să preia cantitatea de magneziu necesară. Vă veți simți, de asemenea, uimitor de relaxat, deoarece magneziul este  responsabil pentru producerea serotoninei.

2. Un somn mai bun

Puteți avea un somn mai bun după o baie cu sare epsom, deoarece serotonina ajută și la reglarea somnului. Pentru cele mai bune rezultate, faceți o baie caldă cu sare epsom înainte de culcare.

3. Detoxifierea corpului

Unul dintre beneficiile băii cu sare epsom este detoxifierea întregului corp. Sulfații și sărurile care se găsesc în mod natural în sarea epsom elimină toxinele din corp prin osmoză inversă. Pur și simplu relaxează-te și lasă mineralele să-și facă treaba.

4. Reduce inflamația și durerea

Sarea epsom este un remediu pentru inflamație și durere. Magneziul reduce inflamația prin efectul asupra enzimelor care controlează procesul de umflare. Inflamația redusă provoacă mai puțină stres asupra țesuturilor, diminuând durerea.

5. Un bun exfoliant natural

Sarea este un exfoliant natural. Pentru a exfolia, puteți folosi săculețul cu sare de baie direct pe piele sau presărați sarea epsom în baie și utilizați palmele pentru a exfolia corpul.

6. Calmează mâncărime provocată de eczeme și psoriazis

Sarea epsom este benefică pentru pielea iritată. Unul dintre beneficiile sale provine de la compușii purificatori, care calmează mâncărimea. 

Te poți bucura de toate aceste beneficii ale sării epsom chiar la tine acasă! 

Pe site-ul nostru găsești în categoria SARE DE BAIE, săculeții cu sare epsom, nămol sapropelic din lacul Techirghiol și plante dar și variantele mai mari ai săculeților, pungile cu sare epsom la 1000 gr. 

Din cele patru variante propuse de noi, alege-ți preferatul și încearcă-l în ritualul tău de îngrijire.

Ție care îți face cu ochiul?

Zile cu relaxare!

 

Lasă un răspuns