You are currently viewing Techir susține Festivalul de Artă din Techirghiol

Techir susține Festivalul de Artă din Techirghiol

O inițiativă culturală independentă,  Festivalul de Artă din Techirghiol își propune să dea naștere unui context de exprimare a efervescenței de creație pe litoral.

Anul 2022 este anul de debut al festivalul iar prima Ediție va avea tema Retro – ca un omagiu adus Techirghiolului de altă dată, în care artiști precum Jean Constantin, Mircea Eliade, Constantin Tănase și-au găsit refugiu, un oraș cu o arhitectură boemă ce ascunde poveste și istorie deopotrivă.

Festivalul de Artă din Techirghiol va avea întâi de toate o secțiune de film și una de teatru, cu evenimente dedicate publicului de toate vârstele: spectacole pentru copii, competiție de scurtmetraje produse independent, spectacole de stradă, proiecție de lungmetraje vechi, ateliere de improvizație, întâlniri cu personaje de poveste, ateliere de film, etc. 

Ca un preambul al edițiilor următoare, în anul 2022 publicul va putea să se bucure de evenimente care valorizează și arta culinară locală, arta fotografică, creațiile de tip handmade descoperind pe această cale și câteva dintre locațiile pline de farmec ale orașului Techirghiol.

Pentru cei ajunși aici întâiași dată, organizatorii au pregătit tururi ghidate inspirate din istoria locului cuprinzând atât situri culturale cât și edificii arhitecturale sau de divertisment, ajutându-i astfel să pătrundă spiritul locului.

Vă invităm să descoperiți locurile de desfășurare ale primei ediții retro a Festivalului de Artă din Techirghiol. https://www.facebook.com/techirartfest/videos/1107710620105970

Dacă anul 2022 va marca un început pentru noi toți, sperăm ca Festivalul de Artă din Techirghiol să crească de la an la an ajungând să fie un pol important de reprezentare a artei pe litoral și de ce nu, un hub pentru noi creații din toate domeniile. Ne dorim ca artiștii și operele lor să cucerească Techirghiolul pentru câteva zile pe an și ne dorim ca toți iubitorii de frumos de pe litoral să știe că aici, în fiecare an la sfârșit de vară pot găsi delectare și inspirație. 

Pentru Festivalul de Artă din Techirghiol anul 2022 înseamnă nașterea unei tradiții pe care ne-o dorim perenă, o tradiție care a existat pe aceste meleaguri cândva, poate într-o altă formă, dar a cărei mărturie o găsim înscrisă în estetica clădirilor, în sculpturile ce populează parcul central, în edificiile de spectacole existente deja și pur și simplu în poezia locului care a atras iubitorii de frumos din toate timpurile.

spun organizatorii

Pentru că este vorba despre un eveniment cultural organizat cu scopul de a promova orașul Techirghiol, valorile și tradițiile acestuia, Techir susține și felicită această inițiativă. 

Suntem întotdeauna alături proiectelor cultural- artistice asigurând suportul de care acestea au nevoie așa cum am susținut producția filmului Miracolul din Tekir, lansarea și promovarea în România a filmelor Van Gogh și Alexander McQueen.

Vă așteptăm cu drag să ne vizitați la Târgul de Handmade din cadrul festivalului, ce va avea loc în Piața Republicii din Techirghiol.

📆Programul pe zile pentru Festivalul de Artă din Techirghiol.

În perioada 1 – 4 septembrie 2022 vă invităm la evenimentele și atelierele organizate aici.

➡️Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile, mai puțin pentru cele marcate cu roșu pentru care gășiți detaliile mai jos:

📌 1 – 2 septembrie 2022: Întâlnire cu Zâna Poveștilor cu Doriana Taut – intrare 50 lei/copil/pentru toate zilele (însoțitorii nu plătesc)

📌 1 – 4 septembrie 2022: Atelier de regie film cu Paul Sichigea – intrare 50 lei/persoană/pentru toate zilele

📌 1 – 3 septembrie 2022: Atelier de teatru cu Dan Codreanu – intrare 50 lei/persoană/pentru toate zilele

📌 2 – 4 septembrie 2022: Tururi ghidate – cu plecare din oră în oră de la pontonul ancoră – Preț tur: 25 lei/persoană. Copiii sub 10 ani au acces gratuit. 

📌 4 septembrie 2022: Concert Duo Kitharsis – intrare 15 lei/persoană

* Toate biletele se găsesc la intrare.

* Pentru acces veți fi ghidați de către voluntarii din cadrul festivalului.

* Programul poate suferi mici modificări.

Pentru mai multe detalii legate de festival și despre programul acestuia puteți găsi aici https://fb.me/e/2JjtXpHor