You are currently viewing Importanța sportului pentru o viață sănătoasă

Importanța sportului pentru o viață sănătoasă

Mișcarea prezintă multiple beneficii pentru corp și minte,așa cum spune și proverbul “Mens sana in corpore sano!”.

Exercițiile fizice ne fac să gândim mișcarea, să coordonăm părți ale corpului nostru. Lucrând zilnic, aducem în viața noastră o stare de bine!

Exercițiile fac minuni asupra trupului, îl fac mai frumos și mai sănătos. Dar, atunci când facem mișcare, nu ne lucrăm doar corpul, ci și…creierul!

 

Sportul ne face mai deștepți prin eliberarea de neurotransmițători, care alină durerea fizică și psihică și are ca rezultat generarea de noi neuroni. Sportul este recunoscut și pentru capacitatea sa de a trata depresia și de a îmbunătăți memoria. 

 

Specialiștii ne recomandă 30 minute de sport zilnic, însă dacă programul nu îți permite, măcar de 3 ori pe săptămână poți merge la sală, poți alerga în parc dacă vremea îți permite  sau poți alege înotul într-o piscină.

 

Iată câteva dintre beneficiile unui program regulat de exerciții fizice

1. Îmbunătățește starea de spirit

Mișcarea ne face fericiți. Endorfina, substanța chimică cu proprietăți analgezice asemănătoare celor ale morfinei, se eliberează la 30 de minute de la momentul în care începem să facem sport. Aceasta reduce disconfortul fizic provocat de exercițiu și induce un sentiment de bună dispoziție. De aceea, 30 de minute de exerciții fizice pe zi pot contribui la starea noastra de sănătate!

 

2. Reduce stresul și depresia

Când ești activ, mintea ta este distrasă de la factorii de stres de care te lovești în fiecare zi. Exercițiile fizice te vor ajuta să reduci nivelurile hormonilor responsabili cu stresul, iar acest lucru îți va fi de folos cu siguranță atunci când vei avea o zi mai proastă. Practicarea unui sport este deosebit de importantă. Te ajută extrem de mult la alungarea gândurilor negative și a frustrărilor acumulate de-a lungul zilei.

 

3.Combate bolile cronice

Un program regulat de exerciții te poate ajuta să previi sau să controlezi hipertensiunea. De asemenea, exercițiul regulat ajută la creșterea nivelului HDL (cunoscut sub denumirea de colesterol „bun”) în timp ce scade LDL (colesterolul „rău”). 

Sportul te poate ajuta să previi diabetul de tipul 2, osteoporoza și anumite tipuri de cancer.

 

4. Ajută la menținerea controlului asupra greutății corporale

Atunci când faci exerciții fizice arzi calorii și cu cat acestea sunt mai intense, cu atât arzi mai multe calorii. 

Urcă scările în loc să iei liftul, fă o mică plimbare în timpul pauzei de masă, fă câteva genuflexiuni în pauzele publicitare sau, chiar mai bine, închide televizorul și mergi la plimbare.

 

5. Îmbunătățește calitatea somnului

Este dovedit faptul că sportul, în general, dar și alte forme de activitate fizică, îmbunătățesc calitatea somnului. Acest lucru este posibil datorită faptului că sportul presupune, în primul rând, un efort fizic. 

În această situație șansele ca, la sfârșitul zilei, să adormi mai repede și să ai un somn profund și liniștitor cresc considerabil. Faptul că dormi mai bine îți îmbunătățește memoria, atenția sau concentrarea, precum și starea de spirit.

Când ești odihnit, stresul din timpul zilei și situațiile de pe parcursul acesteia nu ți se mai vor părea atât de obositoare. Totuși, ia în considerare începerea acestor exerciții cât de devreme poți în cursul zilei.

Activitatea fizică începută seara, înainte de culcare, poate crea un ‘’boost’’ de energie care te va împiedica să dormi.

 

6. Întărește inima și plămânii

Prin activitate fizică regulată, țesuturile sunt mai bine oxigenate și hrănite cu nutrienți, iar acest lucru duce la îmbunătățirea întregului sistem cardiovascular.

 

7. Sportul sporește încrederea în sine

Exercițiile fizice te ajută să te apropii corpul pe care ți-l dorești. După ce îl obții, te vei privi cu alți ochi. Vei căpăta mai multă încredere în forțele proprii și vei trece mai ușor peste greutățile zilnice.

Cu vigoarea și energia căpătate în urma activității fizice intense, șansele ca tu să reușești să atingi țelurile pe care ți le-ai propus cresc. În sala de antrenament, dar mai ales în afara acesteia, în viața de zi cu zi – acest lucru e vizibil.

Concluzia ar fi că sportul ar trebui să fie o parte importantă a vieții, pentru că există multe beneficii, câteva fiind cele de mai sus. Indiferent de natura lui, sportul e foarte important!

Pe scurt: pentru o viață sănătoasă, faceți mișcare cel puțin 30 de minute pe zi!

 

Ca un mic pont, după un program de exerciții fizice folosește crema antireumatică cu efect antiinflamator. Astfel vei diminua febra musculară și te vei simți mai bine, fiind pregătit pentru un nou antrenament.

 

Aplică crema masând locul dureros/inflamat (umeri, picioare, gât, braţe, spate, etc.) cu mișcări circulare, până la absorbţia completă a produsului în piele. Se recomandă aplicarea de 2/3 pe zi. 

 

Aceasta oferă o senzaţie plăcută de prospeţime şi confort la nivelul pielii, datorită proprietăţilor sale emoliente, hidratante şi protective, ideale pentru un masaj cât mai relaxant.

 

Ce o face diferită de alte produse cu efect antireumatic și antiinflamator de pe piață este prezența în compoziția sa unică a două ingrediente cunoscute pentru proprietățile lor miraculoase: apa salină și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol

 

Apa salină, bogată în săruri minerale şi oligoelemente, are o acţiune anti radicală, antiinflamatoare şi antiseptică locală, datorită compoziţiei chimice direct proporţionale cu cea a nămolului sapropelic terapeutic. Datorită acestui ingredient unic, crema acţionează benefic prin substanţele minerale ce intră în contact cu pielea: o purifică, mineralizează şi tonifică, stimulând microcirculaţia acesteia.

 

La principiile active ale resurselor naturale din lacul Techirghiol, se adaugă beneficiile oferite de ingredientele cu origine vegetală dermoreparatoare şi antiinflamatoare (extract arnică montană, extract scoarţă de salcie albă, extract gheara dracului, ulei esenţial de mentă, de lavandă sau eucalipt și camfor) precum şi un complex de dipeptide (Calmosensine) cu proprietăţi neuromodulatorii ale durerii la nivelul pielii.

 O oră pe zi de activitate fizică nu este mult, poate nu la sala de fitness, dar acasă sau în parc, odihnește-ți mintea lucrându-ți  trupul!

Lasă un răspuns