Un lucru vital știut de toate femeile care își îngrijesc și iubesc tenul este faptul că fața trebuie demachiată și curățată înainte de a merge la culcare, însă care este o rutină corectă pentru seară?
Am decis să scriem puțin despre necesitatea de a-ți exfolia tenul înainte de culcare, despre aplicarea unei creme pentru ochi și mai ales, despre hidratarea în profunzime a pielii feței înainte de odihnă.
Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din California-Irvine, în timpul somnului se regenerează mult mai rapid celulele noi la nivelul epidermei, deci o îngrijire potrivită înainte de somn poate să ajute mult acestui proces. De asemenea, pe timpul nopții, pielea se regenerează după poluarea, soarele și stresul la care a fost supusă pe timpul zilei, deci este clar un procedeu ce nu trebuie sărit seara, înainte de culcare.
Noi am adunat câțiva pași esențiali de bifat înainte de culcare, pași care merită ajustați după nevoile tenului vostru și propriul stil de viață.
Demachierea și curățarea tenului
Primul pas îl constituie demachierea și curățarea tenului, indiferent dacă pe parcursul zilei ai purtat machiaj sau nu. Un demachiant bun și natural, precum uleiul nutritiv Techir, bogat în ulei de argan, ricin, struguri, migdale dulci, măsline și vitamina E, sau un săpun destinat îngrijirii feței, tot din gama noastră, este tot ce ai nevoie pentru a-ți curăța tenul, ajutându-te și de apa călduță și de un prosop moale cu care să te ștergi prin tamponare. În funcție de necesitățile și sensibilitatea tenului tău, poți șă îți exfoliezi tenul și mai apoi să îl tonifici, exfolierea fiind recomandată de maxim două-trei ori pe săptămână.
Aplicarea unei măști homemade
În continuare poți trece la aplicarea unei măști naturale, menite să îți curățe porii sau să contracareze liniile fine de sub ochi. Noi îți recomandăm să-ți faci o mască homemade nutritivă, dintr-un avocado bine copt și un sfert de cească de miere. Aplică compoziția pe ten și gât și las-o să acționeze 10 minute. Aplicarea unui astfel de tratament te va ajuta și la următori pași, pregătindu-ți pielea să absoarbă mai bine produsele de îngrijire pe cate le vei aplica în continuare.
Plusul de regenerare
Acum eșți gata să îți regenerezi întreaga piele. Pentrul timpul nopții este recomandată folosirea unei creme puternic hidratantă și cu ingrediente ce aplifică procesul de regenerare celulară, precum este crema regeneratoare de față, din gama Techir. Crema se aplică nu doar pe ten, ci și pe gât, cu mișcări circulare, până când pielea a absorbit-o integral. Cu apa salină din lacul Techirghiol, vitamine și ingrediente dermoreparatoare precum uleiul din semințe de struguri, untul de cacao si vitamina E, crema sporește îngrijirea tenului deshidratat de peste zi și restabilește sănătatea pielii datorită acțiunii puternic antioxidante.
Masajul facial
Un truc pe care vrem să-l împărtășim este aplicarea cremei de jos în sus, dinspre gât spre frunte, ajutând astfel tenul să se relaxeze. Următorul pas care merită introdus în rutina de îngrijire după vârsta de 25 de ani, este hidratarea pielii din jurul ochilor. Aplică o cremă ușoară, menită să îți reducă senzația de ochi umflați în dimineața următoare și care îți va hrăni pielea sensibilă din jurul ochilor dar și va întârzia apariția ridurilor și a liniilor fine. Dacă nu ai o cremă dedicată pielii din jurul ochilor, poți utiliza câteva picături din uleiul nutritiv Techir și să îți răsfeți conturul ochilor cu un masaj circular.
Odihna și hidratarea în timpul zilei
O ultimă recomandare, care nu ține însă de o îngrijire dermatologică sau de alte produse, este să te odihnești suficient, încercând să te apropii de un minim de 8 ore de somn pe noapte, iar pe timpul zilei să bei minimul de 2 L de apă. Somnul este important, indiferent de alegerea produselor pe care le folosești , în lipsa lui nu multe dintre acestea își vor duce scopul la bun sfârșit. Hidratarea corectă din interior, permite o oxigenare corectă a creierului și astfel odihna este mult mai dulce și o să te simți miraculos în propria piele.
Spor la îngrijire, hidratare și regenerare celulară, în limbajul nostru- spor la frumusețe!