Picioarele sunt o parte a corpului care echilibrează înălțimea și dau relief siluetei. Se întâmplă însă destul de des să nu se dea atenție suficientă picioarelor, decât atunci când ne jenează, ne dor sau sunt umflate și obosite. Solicitate des, picioarele sunt uneori ”torturate”, deși sunt sensibile, și ținute prizoniere într-o încălțăminte nu întotdeauna comodă. Ele sunt supuse frecărilor, transpirației, iritațiilor și de aceea necesită o îngrijire adecvată. Calitatea pielii lor, sensibilitatea, sunt determinate genetic, adică de ceea ce am moștenit,de sănătatea noastră personală, de hrana pe care o dăm corpului dar și de îngrijirea epidermei. Dacă nu le acordăm atenție, nu le hidratăm și nu consumăm alimente necesare unei bune funcționări, pielea va avea de suferit , va căpăta un aspect neîngrijit, uscat cu scoame care se cojesc sau cu vene îngrosate.
Așa că, echipa Techir , ți-a pregătit o listă de sfaturi pentru îngrijirea completă a piciorelor.
1) Spălați-vă picioarele cu săpunuri naturale. Gama de săpunuri naturale Techir oferă o îngrijire optimă pielii datorită formulelor unice și inovatoare, îmbogățite cu resurse naturale autohtone din lacul Techirghiol, unturi vegetale, extracte active din plante, uleiuri nutritive și uleiuri esențiale. Săpunul natural cu vitamine și minerale pentru ten și corp respectă nevoile pielii și o ajută să se bucure de beneficiile ingredientelor deosebite precum: pudra kale, turmenic, roibos , nămol.
2) Pentru hidratare și relaxare, introduceți picioarele într-un vas cu apă călduță , timp de 10-15 minute. În apă puteți adăuga săculețul cu sare de baie Techir, special gândit și creat pentru a oferi un mic ritual SPA de remineralizare a pielii, chiar la voi acasă. Săculețul conține ingrediente cu efect hidratant, terapeutic și relaxant precum: nămolul sapropelic din lacul Techirghiol, sarea Epsom cunoscută pentru numeroasele sale proprietăți (reducerea stresului, a durerilor musculare, relaxarea corpului dar și a pielii), uleiuri esențiale și plante. Băile calde cu sare Epsom, nămol și plante, ajută întregul organism să se bucure de relaxare și stare de bine datorită aromaterapiei.
3) Exfoliați pielea picioarelor, cu regularitate, folosind o piatră ponce sau un burete lufă natural pentru a îndepărta pielea moartă și bătăturile. Apoi hrăniți pielea cu uleiul de corp energizant cu lămâiță și verbină. Are o putere rapidă de absorbție și nu lasă o senzație lipicioasă.
4) Tratați și îngrijiți preventiv călcâiele crăpate. Multe persoane au pielea uscată, ceea ce îi predispune la această afecțiune, însă și lipsa din organism a unor substanțe precum vitamina E, calciu, zinc și acizi grași, omega 3, poate duce la degradarea pielii călcâielor . Soluția noastră pentru această afecțiune este crema regeneratoare de călcâie cu un conținut mare de ulei de ricin, unt de cacao, vitamina E și vitamina B, care ajută la păstrarea elasticității și a integrității pielii deshidratate, crăpate și iritate. Apa salină și particuelele de nămol au o acțiune remineralizantă și hidratantă asupra călcâielor, iar efectul regenerant este susținut de substanțele dermoreparatoare precum glicerina vegetală, alantoină, amidon de orez, ulei de migdale dulci, ulei esențial de portocale dulci.
Bucură-te și tu de un ritual SPA chiar la tine acasă și oferă picioarelor și călcâielor tale îngrijirea de care au nevoie , cu Techir !