You are currently viewing Miracole de zi cu zi: Despre generozitate, altruism, empatie și implicare socială, cu Alina Pătrăhău

Miracole de zi cu zi: Despre generozitate, altruism, empatie și implicare socială, cu Alina Pătrăhău

Pe lângă ceea ce facem zi de zi, pentru o stare de bine și pentru armonie la nivel holistic, este important să și oferim din timpul sau energia noastră celor din jurul nostru. Ca ființe umane, avem nevoie să dăruim și să contribuim, pentru a ne simți împliniți. Astfel, să te implici în proiecte cu impact social poate fi un element foarte important din viața ta. Discutăm cu Alina Pătrăhău, președinte Dăruiește Aripi, despre generozitate, altruism, empatie și implicare socială. 

Alina Pătrăhău este președinte, fondator și fundraiser la Asociația Dăruiește Aripi. Aceasta este o organizație non-profit de utilitate publică, fondată în anul 2013 cu scopul de a asigura accesul la servicii medicale de calitate pentru copiii cu cancer din România. Misiunea organizației este să contribuie la creșterea ratei de supraviețuire și a calității vieții copiilor cu cancer din România. 

Care este povestea ta personală și ce te-a determinat să pornești Asociația Dăruiește Aripi? A fost un moment specific sau o experiență personală care te-a inspirat?

Mulțumesc pentru invitația de a veni aproape de inimile celor care îndrăgesc brandul Techir și povestea din spatele său! Până la urmă toți suntem animați de experiențe de viață, unele dintre ele cu adevărat ca din poveste; pentru mine, totul a început de la cazul unui copilaș diagnosticat cu cancer, pe care am încercat să îl ajut. La vremea respectivă, în 2010, varianta luată în calcul de famillile devastate de o astfel de veste era să ajungă cât mai repede la un spital din străinătate. Era însă foarte greu să găsești informația corectă, în timp util, să ai reursele financiare necesare și, foarte important, să poți oferi sprijinul emoțional părinților pentru ca aceștia să poată “naviga” prin ochiul celei mai grele furtuni din viață. 

A fost o experiență de nopți nedormite, de gânduri de toate felurile, de căutare febrilă de soluții. Vă împărtășesc însă o poveste cu final fericit, pentru că micuțul luptător cu cancerul, de la acea vreme, este acum foarte bine! Parcursul lui și felul în care eu am putut interveni, m-au încurajat să ajut și alți copii cu cancer, unul câte unul, după care m-am gândit că lucrul cel mai firesc este ca ei să primească un tratament adecvat și să fie îngrijiți de medicii noștri, în România, la standarde europene. Așa a luat naștere proiectul Dăruiește Aripi, asociația noastră.

Cum s-a schimbat perspectiva ta asupra vieții de când lucrezi cu copii bolnavi de cancer?

Ce inspirată întrebare! Copiii bolnavi de cancer sunt niște adevărați luptători, dau dovadă de o putere și reziliență care parcă vin din altă dimensiune a universului. Felul în care ei trec prin perioada de tratament, dorința lor de a se face bine, de a se recupera cât mai rapid, mă inspiră în fiecare zi și mă îndeamnă să apreciez ce înseamnă o copilărie sănătoasă, precum și un parcurs de viață fără astfel de obstacole. Sunt mamă a trei copii, ei sunt lumina mea și dau sens vieții mele, sunt parte din mine, acum și întotdeauna. 

Care sunt valorile fundamentale care îți ghidează munca?

Pentru mine este esențial să simți cu adevărat să dăruiești, lucru care se reflectă, printre altele, și în numele pe care l-am dat asociației. De asemenea, prețuiesc foarte mult să am în preajma mea oameni buni, sufletiști, care gândesc pozitiv și au dedicare pentru un domeniu dificil, care adeseori te încarcă emoțional. Munca de echipă este cea care face ca proiectele asociației să crească și sunt recunoscătoare celor care au venit lângă mine, care cred în misiunea noastră de a contribui la creșterea ratei de supraviețuire și a calității vieții copiilor cu cancer din România.

Lasă un răspuns