You are currently viewing Ritual de bază pentru îngrijirea tenului în 5 pași

Ritual de bază pentru îngrijirea tenului în 5 pași

Pielea este expusă zi de zi poluării, aerului uscat și razelor ultraviolete, prin urmare are nevoie de toată atenția noastră.  Creează-ți un obicei zilnic din a avea grijă de tenul tău, iar rezultatele nu vor întârzia să apară. 

 

Dimineața și seara, acordă-ți câteva minute pentru a-ți răsfăța tenul cu un ritual natural pentru frumusețe și sănătate. Astfel te vei bucura de un ten luminos și curat, iar chipul tău va zâmbi mai frumos. 

Dacă nu vrei să începi cu un ritual complex, există o rutină de bază, cu care te poţi acomoda mai întâi. Apoi, dacă simţi nevoia de paşi în plus, îi poţi adăuga.

 

Iată cum arată ritualul de bază pentru îngrijirea tenului

1. Curăţarea și demachierea tenului presupune îndepărtarea impurităţilor, sebumului şi machiajului de pe suprafaţa pielii. 

Spală-te  pe față, dimineața și seara cu săpunul natural cu nămol și tea tree destinat ritualului de îngrijire a pielii feței datorită proprietăților remineralizante și hidratante oferite de apa salină și nămolul sapropelic din lacul Techirghiol și de mixul de argile sau îl poți alege pe cel cu cărbune vegetal activingredient cunoscut pentru efectele benefice asupra pielii având acțiune detoxifiantă și purifiantă.

 

2. Exfolierea presupune îndepărtarea celulelor moarte acumulate în exces. 

Pentru exfolierea tenului poți folosi buretele natural, lufa rotundă, împreună cu câteva picături de ulei nutritiv  realizând un masaj prin mișcări circulare. 

Îndepărtarea celulelor moarte stimulează regenerarea celulară, previne apariţia erupţiilor şi estompează imperfecţiunile şi petele. Fără stratul de celule moarte în exces, produsele cosmetice aplicate pe piele vor fi asimilate mai bine.

3. Tonifierea este etapa pregătirii tenului pentru aplicarea cremelor.

Pulverizează apa florală de trandafir de damasc sau cea de  lavandă pe față și gât. Acest toner natural va ajuta la restabilirea PH-ului pielii.  De asemenea, va contribui la strângerea porilor. 

 

4. Hidratarea pielii este esențială pentru orice tip de ten.

Presupune aplicarea unor ingrediente benefice care repară și întăresc bariera naturală a pielii, hidratează şi restaurează filmul hidrolipidic al epidermei, redau supleţea şi revitalizează pielea.

După ce ți-ai curățat și exfoliat tenul în prealabil, aplică crema hidratantă de față pentru zi Techir ce-i va oferi pielii hidratarea, protecția și elasticitatea necesară. 

Odată ce ai aplicat crema hidratantă, masează ușor pielea cu mișcări circulare. Astfel vei îmbunătăți circulația sângelui, iar crema va fi absorbită mai repede în piele.

 

5. Somn odihnitor  și mătăsos

Seara, înainte de culcare respectă același ritual dar acum este timpul să aplici crema regeneratoare de față pentru noapte Techir ce are rolul de a-i oferi tenului tău mixul necesar de minerale, oligoelemente și vitamine pentru restructurarea epidermei în timpul nopții. 

Iți recomandăm o față de pernă din mătase realizată de Povocative by Raluca Constantin care împiedică apariția ridurilor pe timpul nopții și nu absoarbe crema și serul aplicate pe ten, așa cum o fac cele din bumbac.

Pentru obţinerea rezultatelor dorite, încearcă să eviţi influenţa altor factori negativi:

  • Îngrijeşte tenul regulat: dimineaţa şi seara, indiferent dacă ai fost sau nu machiată
  •  După spălare nu şterge faţa, ci tapeteaz-o cu prosopul
  • Curăţă întotdeauna pielea cu mişcări extrem de delicate pentru a evita întinderea ei şi apariţia ridurilor
  •  Pielea ta are nevoie de apă, deci bea cel puţin un litru de apă pe zi
  • Exerciţiile fizice regulate şi plimbările înviorătoare vor conferi pielii un aspect sănătos
  •  Cafeaua, ţigările şi alcoolul au un efect negativ asupra pielii

 

Tu ai deja o rutină de îngrijire a tenului?

Așteptăm cu drag părerea ta despre articolul nostru și dacă ai alte completări sau sugestii inspirate din rutina ta.

Zile miraculoase!

Lasă un răspuns