aboneaza-te

LA NEWSLETTER

  *Sunt de accord cu prelucrarea datelor.
  SUS

  Orasul Techirghiol

  Techirghiol (sau Tekirghiol, turcă Tekirgöl, însemnând “lacul barbunului”) este un oraș în județul Constanța, Dobrogea, România. Are o populație de 7.292 locuitori. Se află la 15 km de Constanța, la 2 km de Eforie Nord. Orașul este cunoscut pentru lacul cu același nume, Sanatoriul Balnear și Mănăstirea Sfânta Maria.

  Prima mentiune documentara a localitatii Techirghiol dateaza de la jumatatea secolului al 16-lea, atunci cand Dobrogea se afla sub dominatia Imperiului Otoman. Denumirea turceasca a lacului apare in firmanele sultanului Suleiman Magnificul. Dupa 1 decembrie 1878, data la care Dobrogea redevine pamant romanesc, Techirghiol isi castiga renumele in randul intelectualilor romani. Beneficiile namolul sapropelic atrag personalitati ale vremii, precum: Mihail Kogalniceanu, Mircea Eliade, Cezar Petrescu, Ionel Teodoreanu si Tudor Arghezi, care isi construiesc resedinte de vara pe malul lacului. In anul 1894 Ministerul Agriculturii si Domeniilor vinde Societatii de binefacere Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti 100 ha pe malul lacului. Astfel, se pun bazele localitatii Techirghiol de astazi. La 1 ianuarie 1928, Techirghiol primeste statutul de statiune balneara. In anul 1930, statiunea Techirghiolul avea o plaja amenajata cu suprafata de 6000mp, 23 de hoteluri, 318 vile si un sanatoriu. Lacul Techirghiol este declarat monumet al naturii in 1972. Ca masura de protectie si conservare, circulatia cu ambarcatiuni pe lac a fost interzisa, masura pastrandu-se pana in prezent.
  Techirghiol este o statiune balneara de interes international si o adevarata oaza de liniste si relaxare pentru oaspetii sai. Va asteptam cu drag sa ne vizitati statiunea si sa descoperiti bogatiile lacului si obiectivele turistice.
  Va puteti bucura de o plimbare pe promenada de langa lac, in gradina botanica, pe faleza, si poate chiar si o vizita la fabricuta Techir.

  Magazin

  Vezi produsele noastre

  Articole Recente

  Noutati si trenduri in cosmetica

  Testimoniale

  Ce pareri au clientii nostri

  TECHIR® este un proiect de suflet ce a luat nastere din dorinta de a valorifica resursele naturale neexploatate oferite de Lacul Techirghiol. Descopera in magazin toate produsele create si manufacturate in fabrica Techir!
  Aboneaza-te la Newsletter
  Înregistrează-te acum și obține 15% reducere pentru prima comandă!
   TRIMITE
   Sunt de acord cu prelucrarea datelor conform normelor GDPR.

   Reset Password