aboneaza-te

LA NEWSLETTER

    *Sunt de accord cu prelucrarea datelor.
    SUS

    Techir

    Știai că lavanda este utilizată de mai bine de 2500 de ani?

    De secole, oamenii adoră lavanda datorită aromei și frumuseții acesteia. Vechii perși, grecii și romanii au adăugat florile în apa băii pentru a ajuta la spălarea și purificarea pielii.De fapt, cuvântul „lavandă” vine din cel latinesc „lavare”, care înseamnă a spăla.
    Este originară din zonele montane Mediteraneene, unde crește în locurile însorite, stâncoase. În prezent este cultivată în mare parte din Europa, în Australia și  SUA.
    Astăzi, lavanda, este des folosită ca ingredient în produsele de curățenie sau ca accesoriu, cum sunt săculeții parfumați, aranjamentele florale sau lumânările parfumate.
    Documentându-ne și aflând atât de multe lucruri interesante despre proprietățile miraculoase ale lavandei, am ales să adăugăm uleiul esențial de lavandă în multe dintre rețetele produselor noastre cosmetice.
    Iată care sunt secretele acestei plante și cum ne influențează sănătatea și starea de spirit.

    Aromaterapie
    Florile uscate de lavandă pot fi amplasate în boluri sau coșulețe peste tot în casă. Acestea vor degaja un miros plăcut în întrega încăpere. De asemenea, săculeții sau buchețelele de lavandă se pot pune între haine sau în sertarul cu șosete.

    Somn liniștit
    Lavanda este ideală pentru persoanele care au probleme cu somnul, adorm greu sau se trezesc des în timpul noptii, aceasta prelungind calitatea şi durata somnului. Pentru a avea un somn liniștit, puteți apela la săculeți cu flori de lavandă uscată, pe care să îi puteți pune sub pernă și al căror parfum asigură liniște și relaxare totală ori puteți turna câteva picături de ulei esențial pe pernă.
    De asemenea, ceaiul facut dintr-o mana de flori de lavanda este la fel de eficient în combaterea insomniilor.

    Îngrijirea pielii
    În domeniul cosmeticii, lavanda este recomandată datorită faptului că este compatibilă cu orice tip de piele. Graţie proprietăţilor sale antiseptice, lavanda este perfectă pentru regenerarea pielii, fiind astfel ideală în tratamentul zgârieturilor sau a  rănilor care se vindecă greu. Lavanda ajută  la vindecarea ţesuturilor, creşterea celulelor noi, cicatrizarea rănilor și tăieturilor.
    De asemenea, se pot folosi comprese cu infuzie de lavandă pentru tratarea acneei sau combaterea problemelor tenului gras și a pielii uscate. Reduce durerea.

    Tonic muscular – masajul cu ulei de lavandă ameliorează durerile încheieturilor şi a muşchilor , conferă relaxare şi flexibiltate persoanelor care se confruntă cu dureri de spate, gât sau reumatism.

    Tratează afecțiunile respiratorii
    Uleiul esențial de lavandă este utilizat fie sub formă de vapori, ori aplicat pe pielea gâtului, pieptului sau pe spate. Vaporii de lavandă au proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că pot lupta împotriva infecțiilor din tractul respirator.
    Este adesea folosit în cazul problemelor respiatorii precum infecții în gât, raceala, tuse, astm, congestie a sinusurilor, bronșitelor, larigintelor etc.

    Ingrijire a parului
    Infuzia de flori uscate de lavandă poate fi folosită pentru clătirea părului şi pentru a scăpa de mătreaţă. Uleiul esenţial extras din flori este de asemenea privit ca un remediu natural împotriva căderii părului.

    Miracolul vine la tine !

    Post a Comment

    TECHIR® este un proiect de suflet ce a luat nastere din dorinta de a valorifica resursele naturale neexploatate oferite de Lacul Techirghiol. Descopera in magazin toate produsele create si manufacturate in fabrica Techir!
    Aboneaza-te la Newsletter
    Înregistrează-te acum și obține 15% reducere pentru prima comandă!
      TRIMITE
      Sunt de acord cu prelucrarea datelor conform normelor GDPR.

      Reset Password